Social

Un concert dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România va avea loc la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Capitală și Filarmonica „George Enescu” din Botoșani, cu sprijinul Primăriei municipiului Botoșani, organizează un concert simfonic pentru a marca Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918. Evenimentul se va desfășura în data de 23 martie, ora 18.00, la Palatul Republicii, informează MOLDPRES.

Colaborarea dintre cele două filarmonici are loc în contextul marcării celor 70 de ani de activitate a Filarmonicii „George Enescu” din Botoșani. Potrivit organizatorilor, publicul spectator va avea ocazia să audieze lucrări cunoscute ale unor compozitori celebri în interpretarea celor 150 de muzicieni prezenți pe scenă: Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chișinău, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din Botoșani, Capela Corală Academică „Doina”, dirijor – Ilona Stepan, precum și soliștii Tatiana Costiuc (soprano), Taisia Caraman (mezzo-soprano), Paul Celmare (tenor, România), Sergiu Garabajii (bariton). Conducerea muzicală a serii va fi realizată de Mihail Agafița, director artistic și prim-dirijor al Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”.

Menționăm că Ziua Unirii Basarabiei cu România este sărbătorită în fiecare an la 27 martie, în jurul acestei date având loc evenimente şi manifestări publice şi cultural ştiinţifice dedicate acestui moment important din istorie.

Sfatul Ţării, întrunit în şedinţă solemnă la Chişinău, a votat la 27 martie/ 9 aprilie 1918, unirea provinciei româneşti Basarabia cu România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *