Ultima oră

Un Consiliu al mamelor in apararea copiilor arestati

Mamele, ai caror copii au fost arestati in ultimele zile la Chisinau de politisti in civil, trebuie sa formeze un Consiliu al mamelor si sa ceara politiei eliberarea copiilor lor, sustine Igor Munteanu, directorul IDIS „Viitorul”.

Munteanu a mentionat ca, in cazul in care tinerii nu vor fi eliberati, rudele acestora urmeaza sa se adreseze in instanta de judecata si la alte autoritati internationale. Munteanu sustine ca intr-o societate normala oamenii nu pot fi arestati pe strada de catre persoane in uniforma, care nu se legitimeaza si care bat arestatii inainte de proces in cele mai negre traditii ale NKVD-ului sovietic. „Cetatenilor trebuie sa li se asigure asistenta de avocat si proces judecatoresc liber si impartial. Nimeni nu a anulat Constitutia RM si libertatile fundamentale ale omului, or aceste actiuni ale politiei si ale altor organe de stat pot fi egalate cu instalarea unei dictaturi, incompatibile cu normele si spiritul Constitutiei R. Moldova”, spune Munteanu.

„Arestarile masive ale unor cetateni pasnici in ultimele zile, dupa 7 aprilie la Chisinau, nu pot fi calificate altfel decat o incercare isterica a autoritatilor de a da vina pentru pogrom pe tineri, unii dintre care nici nu au fost in piata sau nici nu stiau ce se intampla acolo. Politia vaneaza tinerii in plina strada ca pe niste talhari, fara a avea careva dovezi ca acestia ar fi fost implicati in devastarea Presedintiei si Parlamentului", mai spune Munteanu.

INFOTAG

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *