Actualitate

Un lichidator de la Cernobîl s-a sinucis după ce a văzut serialul HBO

Nagașibai Zusupov, 61 de ani, a fost nevoit să se mute cu soția și cu cei cinci copii într-o cameră de hostel, după ce Guvernul a refuzat să-i ofere unul dintre apartamentele rezervate altor veterani, care au intervenit la dezastrul din 1986.

În luna iunie a acestui an, bărbatul a căzut de pe acoperișul unei clădiri cu 5 etaje din Aktobe, Kazahstan, el murind pe loc, scrie Daily Mail.

Citește și Mărturia pilotului care a trecut de 11 ori peste reactorul de la Cernobîl: “Făceam spume la gură”

Fiica sa de 25 de ani, Gaukhar, a declarat că tatăl ei s-a sinucis după ce a urmărit, cu lacrimi în ochi, drama Cernobîl, difuzată pe parcursul a 5 episoade pe postul de televiziune HBO.

Tânăra susține că filmul i-a declanșat bărbatului amintiri dureroase legate de sacrificiul lui.

Își dorea o casă pentru familia lui

Prietenii cred că Nagașibai Zusupov s-a sinucis, deoarece s-a simțit neglijat de autorități, deși el s-a numărat printre primii oameni care au intervenit după explozia reactorului 4.

Ulterior, el a lucrat și la Semipalatinsk, un loc pentru teste nucleare de pe vremea sovieticilor.

“Trăia în condiții precare, fără a avea o casă”, a declarat un prieten.

Citește și Locul de pe Terra unde nivelul radiațiilor e de 1000 de ori mai mare decât la Cernobîl

Bărbatul le-a cerut în repetate rânduri autorităților să primească unul dintre apartamentele rezervate celor care au intervenit atunci, însă el a fost nevoit să locuiască într-o cameră de hostel, prea mică pentru el și pentru cei cinci copii.

“Cred că s-a aruncat de pe clădire, din cauza disperării, pentru că timp de mai mulți ani nu a reușit să primească o casă”, a declarat Bakitzhan Satov, președinte al organizațieice îi reprezintă pe lichidatorii de la Cernobîl.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.