Actualitate

Un lichidator de la Cernobîl s-a sinucis după ce a văzut serialul HBO

Nagașibai Zusupov, 61 de ani, a fost nevoit să se mute cu soția și cu cei cinci copii într-o cameră de hostel, după ce Guvernul a refuzat să-i ofere unul dintre apartamentele rezervate altor veterani, care au intervenit la dezastrul din 1986.

În luna iunie a acestui an, bărbatul a căzut de pe acoperișul unei clădiri cu 5 etaje din Aktobe, Kazahstan, el murind pe loc, scrie Daily Mail.

Citește și Mărturia pilotului care a trecut de 11 ori peste reactorul de la Cernobîl: “Făceam spume la gură”

Fiica sa de 25 de ani, Gaukhar, a declarat că tatăl ei s-a sinucis după ce a urmărit, cu lacrimi în ochi, drama Cernobîl, difuzată pe parcursul a 5 episoade pe postul de televiziune HBO.

Tânăra susține că filmul i-a declanșat bărbatului amintiri dureroase legate de sacrificiul lui.

Își dorea o casă pentru familia lui

Prietenii cred că Nagașibai Zusupov s-a sinucis, deoarece s-a simțit neglijat de autorități, deși el s-a numărat printre primii oameni care au intervenit după explozia reactorului 4.

Ulterior, el a lucrat și la Semipalatinsk, un loc pentru teste nucleare de pe vremea sovieticilor.

“Trăia în condiții precare, fără a avea o casă”, a declarat un prieten.

Citește și Locul de pe Terra unde nivelul radiațiilor e de 1000 de ori mai mare decât la Cernobîl

Bărbatul le-a cerut în repetate rânduri autorităților să primească unul dintre apartamentele rezervate celor care au intervenit atunci, însă el a fost nevoit să locuiască într-o cameră de hostel, prea mică pentru el și pentru cei cinci copii.

“Cred că s-a aruncat de pe clădire, din cauza disperării, pentru că timp de mai mulți ani nu a reușit să primească o casă”, a declarat Bakitzhan Satov, președinte al organizațieice îi reprezintă pe lichidatorii de la Cernobîl.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *