Actualitate

Un METEORIT ar fi căzut la Iași, producând BUBUITURA puternică pe care nu și-o poate EXPLICA NIMENI

Meteoritul, care ar fi de mici dimensiuni, ar fi produs o undă de şoc după impact, exact ce au simțit locuitorii, precizează profesorul.

Un meteorit ar fi căzut la Iași, producând bubuitura puternică pe care nu și-o poate explica nimeni

"Cu probabililitate destul de ridicată pot afirma că zgomotul din Iaşi a fost produs de un meteorit căzut în partea de nord, nord-est a oraşului. El a produs o undă de şoc de foarte mare energie.

Efectul asupra clădirilor a fost al unui mic cutremur ce a durat până la cinci secunde. Sunetul s-a simţit puternic pe durata a două secunde.

Mulţi oameni aşa l-au şi resimţit acasă. În funcţie de mai mulţi parametri, aceştia produc fenomene optice sau unde de şoc caracteristice.

Vitezele lor medii sunt peste 30 km/secundă. Temperatura în vecinătatea suprafeţei este de peste 11.000 grade C. Dacă vom implementa tehnologie optică şi vom investi în cercetare vom putea fi mai liniştiţi: putem preveni, putem să ştim, putem să acţionăm optim", a declarat profesorul Gurlui.

O bubuitură puternică s-a auzit ieri, la Iași, iar autoritățile nu au reușit să afle care a fost cauza sunetului deosebit de puternic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *