Actualitate

Un METEORIT ar fi căzut la Iași, producând BUBUITURA puternică pe care nu și-o poate EXPLICA NIMENI

Meteoritul, care ar fi de mici dimensiuni, ar fi produs o undă de şoc după impact, exact ce au simțit locuitorii, precizează profesorul.

Un meteorit ar fi căzut la Iași, producând bubuitura puternică pe care nu și-o poate explica nimeni

"Cu probabililitate destul de ridicată pot afirma că zgomotul din Iaşi a fost produs de un meteorit căzut în partea de nord, nord-est a oraşului. El a produs o undă de şoc de foarte mare energie.

Efectul asupra clădirilor a fost al unui mic cutremur ce a durat până la cinci secunde. Sunetul s-a simţit puternic pe durata a două secunde.

Mulţi oameni aşa l-au şi resimţit acasă. În funcţie de mai mulţi parametri, aceştia produc fenomene optice sau unde de şoc caracteristice.

Vitezele lor medii sunt peste 30 km/secundă. Temperatura în vecinătatea suprafeţei este de peste 11.000 grade C. Dacă vom implementa tehnologie optică şi vom investi în cercetare vom putea fi mai liniştiţi: putem preveni, putem să ştim, putem să acţionăm optim", a declarat profesorul Gurlui.

O bubuitură puternică s-a auzit ieri, la Iași, iar autoritățile nu au reușit să afle care a fost cauza sunetului deosebit de puternic.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.