Internațional

Un soldat american a fost UCIS în timp ce lupta alături de trupele ucrainene

Un cetăţean american, Willy Joseph Cancel, a fost ucis în această săptămână în timp ce lupta alături de forţele ucrainene, au declarat membrii familiei sale pentru CNN.

Tânărul în vârstă de 22 de ani lucra pentru o firmă militară privată când a fost ucis luni. Compania îl trimisese în Ucraina, iar el era plătit în timp ce se lupta acolo, a declarat mama lui Cancel, Rebecca Cabrera, pentru CNN, transmite News.ro.

Cancel, un fost soldat în Marina americană, potrivit mamei sale, s-a înscris să lucreze pentru o companie militară privată, pe lângă jobul său cu normă întreagă ca ofiţer de corecţie în Tennessee, cu puţin timp înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, a spus Cabrera. Când a început războiul, compania, potrivit acesteia, căuta contractori care să lupte în Ucraina şi Cancel a fost de acord să plece.

“A vrut să meargă pentru că el credea în ceea ce luptă Ucraina, astfel încât soldaţii noştri americani să nu fie nevoiţi să se implice”, a spus Cabrera.

Cabrera a spus că i s-a comunicat de către cei care au anunţat-o despre moartea fiului ei că trupul său nu a fost găsit.

“Nu i-au găsit cadavrul. Ei încearcă, bărbaţii care au fost cu el, dar ne-ar plăcea ca el să se întoarcă la noi”.

Un oficial al Departamentului de Stat a declarat pentru CNN că “sunt la curent cu aceste rapoarte şi monitorizează îndeaproape situaţia”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *