Actualitate

Un studiu alarmează mamele tinere care știau până acum că laptele matern este cel mai bun

Comisia pentru Mediu din Camera Comunelor a ridicat îngrijorări cu privire la substanțele chimice ignifuge utilizate la realizarea mobilierului. Mamele din Marea Britanie au unele dintre cele mai mari concentrații de substanțe chimice în laptele matern din lume.

Alăptarea scade riscul de boli cardiovasculare la mamă
„Știm că în fiecare cămin din Marea Britanie există în jur de 40 de kilograme de materiale ignifuge. Le găsim în orice: în saltele, canapele, în scaunele pentru bebeluși, cărucioare și păturici pentru schimbatul scutecelor. Vrem să fie eliminate cât mai rapid, mai ales din produsele pentru copii.”, a mai spus Creag.

Deputații au cerut guvernului să răspundă revizuirii legii din 2016 privind siguranța în caz de incendiu, înainte ca noul premier să intre în funcție pe 24 iulie. De asemenea, comisia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „numărul mare de substanțe chimice utilizate în ambalajele din plastic și în produsele alimentare”, unele dintre ele fiind identificate ca fiind nocive pentru sănătate și pentru mediu.

Studiul a fost comandat de Parlamentul din Londra și a vizat prezența în produse care sunt folosite zilnic. Majoritatea părinților nici nu se gândesc la poluarea chimică din propriile locuințe, astfel că nici gând să suspecteze chiar laptele de la sânul mamei.

https://www.tabu.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *