Justiție

Un tânăr, condamnat la 6 ani de închisoare, pentru escrocherie: A cauzat prejudicii considerabile mai multor victime

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, a fost recunoscut culpabil pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie, fiindu-i stabilită pedeapsa de 6 ani de închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita activităţi legate de gestionarea mijloacelor financiare, pe un termen de 3 ani.

Potrivit notei informative emise de Procuratura Generală (PG), inculpatul a fost învinuit de către procurori că, în luna iulie 2022, în timp ce se afla în incinta Gării Feroviare din municipiul Chişinău, a primit de la acesta suma de 950 euro, sub pretextul că îl va ajuta în procedura de perfectare a actelor necesare pentru redobândirea cetăţeniei române, transmite Realitatea.md.

„După ce a primit banii de la partea vătămată, nu şi-a onorat obligaţiile asumate şi s-a eschivat de la îndeplinirea promisiunii, fapt prin care a produs părţii vătămate daune materiale considerabile”.

Același inculpat, în iunie 2022, în timp ce se afla în sectorul Centru al municipiului Chişinău, prin înșelăciune, sub pretextul înlesnirii procedurii de obţinere a permisului de conducere, a obţinut de la un alt bărbat bani în numerar în sumă de 1150 euro, fără intenția de a-și materializa promisiunile.

Printr-o schema infracțională similară, jumătate de an mai târziu, a obținut 950 de euro de la o altă victimă.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv, iar sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *