Eveniment

Un ziar bun + o carte buna

Cel mai important proiect cultural de popularizare a cartii al anului 2009

Cotidianul TIMPUL si Editura LITERA lanseaza cel mai important proiect cultural, propus vreodata in R. Moldova – colectii valoroase de carti in limba romana la preturi mici si foarte mici. In fiecare vineri, cititorii care vor cumpara TIMPUL la chioscuri vor putea cumpara si cate o carte, la preturi mici, de cel putin trei ori mai mici decat in librarii.

Cartile propuse fac parte din Biblioteca pentru toti si Bestseller international, doua dintre colectiile internationale pentru cititorii de toate varstele. Elevii, liceenii si studentii isi vor putea procura celebrele romane ale lui Liviu Rebreanu, Marin Preda, Mircea Eliade s.a. Cititorii pasionati de neobisnuit si senzational isi vor putea completa bibliotecile cu carti bine scrise despre Putin si noua Rusie, Barack Obama, vietile secrete ale presedintilor americani, luptele mercenarilor din Irak, iar cei care doresc sa initieze o afacere vor putea intra in posesia unor secrete, ce ii vor ajuta sa evite esecurile si sa devina prosperi. Proiectul va fi lansat in ultima vineri a lunii, 30 octombrie. Nu rata ocazia, fa-ti biblioteca ta.

Sa investim in cartea BUNa

Virgil Paslariuc, conf. univ. dr. la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universitatii de Stat din Moldova

Acest tip de colaborare dintre doua institutii prestigioase – un ziar de mare tiraj si o editura cunoscuta – este utilizat de mai multa vreme in Occident, spre triplul beneficiu: al editurii, cotidianului national si al cititorului, de aceea este timpul sa-l adoptam si noi. De altfel, succesul productiei si difuzarii de carte in perioada de criza nu trebuie sa mire pe nimeni, deoarece in timpuri de „restriste” oamenii tind sa investeasca, in mod compensatoriu, in acele bunuri care sunt legate de calitatea vietii, iar cartea BUNa, cel putin pentru o parte a societatii, face parte anume din aceasta categorie. Investitia in carte inseamna investirea in acel capital simbolic necesar astazi oricarei persoane culte si competente.

In societatea moderna cei cu un grad inalt de instructiune, chiar daca nu sunt „condamnati” la succes, totusi, fie si din punct de vedere statistic, au cele mai mari sanse de reusita. Pentru familia mea, unde predominarea in biblioteca personala a literaturii de specialitate pare uneori „deprimanta”, aceasta oferta generoasa este o posibilitate unica de a o improspata cu literatura „pentru suflet” de cea mai mare calitate. Mai ales ca ne vine din urma un cititor pretentios, care asteapta inca sa-si descopere lumea. Si tinem mult ca acest univers sa i se deschida in dulcea limba romana.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *