Externe

Una din zece persoane din Franța este imigrantă – Studiu

În Franța, în 2021, șapte milioane de locuitori, adică peste zece la sută din întreaga populație, erau de origine migrantă.

Aceste cifre au fost comunicate joi de Institutul Național de Statistică și Studii Economice (INSEE) din Franța.

În 2021, Franța avea șapte milioane de imigranți, adică 10,3% din totalul populației. Dintre aceștia, 2,5 milioane, adică 36%, au dobândit cetățenia franceză. Prin comparație, în 1968, în Franța existau 6,5% dintre imigranți.

Dar populația străină din Franța este de 5,2 milioane, adică 7,7% din populația totală. Dintre aceștia, 4,5 milioane sunt imigranți care nu au dobândit cetățenia franceză și 800.000 de persoane care s-au născut în Franța, dar au cetățenie străină.

În plus, alte 1,7 milioane de persoane cu naționalitate franceză s-au născut în afara Franței, notează INSEE.

Cum a pus stăpânire pe Scoția fiul unor imigranți din Pakistan și la ce ar putea duce acest lucru
Printre descendenții imigranților francezi, peste 50% dintre persoanele din a doua generație au un singur părinte imigrant, iar nouă din zece persoane din a treia generație (adică care au cel puțin un bunic imigrant) au doar unul sau doi bunici imigranți.

Cu toate acestea, originile imigranților din Franța s-au diversificat în ultimii cincizeci de ani. Dacă înainte aceștia proveneau în principal din sudul Europei, în prezent ei provin cu precădere din Magreb, Africa și Asia.

De exemplu, numărul de imigranți francezi din Spania și Italia a scăzut de la 882.000 în 2011 la 543.000 în 2021, în timp ce cei din Africa de Nord reprezintă două milioane (față de 1,63 milioane în 2011). În general, aproape jumătate din totalul imigranților în 2021 provin din Africa (3,31 milioane de persoane din 6,96 milioane).

O ușoară majoritate a tuturor imigranților din Franța sunt femei (52%). Majoritatea migranților locuiesc în două regiuni ale țării, departamentul Seine-Saint-Denis din nord (32%) și Paris (20%).

Reamintim că, potrivit ultimului recensământ din 2022, numărul de persoane care trăiesc în Anglia și Țara Galilor a crescut cu aproximativ 3,5 milioane între 2011 și 2021, cea mai mare parte a creșterii provenind de la migranți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *