Cultură

Union Fenosa investeste in Universitatea Tehnica din Moldova

Luni, studentii Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Tehnice din Moldova (UTM) au primit in dar o aula reparata si amenajata de Compania „RED UNION FENOSA” (UF). „75.000 de lei investiti acum in aceasta institutie de invatamant constituie unul dintre mai multe proiecte de dotare a UTM, realizate pe parcursul anilor de compania noastra. In plus, oferim viitorilor absolventi oportunitati profesionale excelente”, a declarat Silvia Radu, presedinta RED UNION FENOSA.

Cu prilejul inaugurarii aulei – care, incepand cu aceasta zi, poarta numele „UNION FENOSA” – conducerea UTM a organizat pentru studenti o intalnire cu directorii UF si cu grupul tehnic al intreprinderii, format din fosti absolventi ai universitatii. „De zece ani de zile, UF investeste substantial in dotarea institutiei noastre prin imbunatatirea calitatii studiilor, dar si prin computerizarea salilor de curs. Este un exemplu demn de urmat si pentru alti agenti economici. Mai mult, studentii nostri beneficiaza de locuri de practica la UF, de varii proiecte de consultanta, participa la elaborarea Strategiei privind dezvoltarea sectorului energetic”, a mentionat Grigore Bostan, rectorul UTM.

Cadrele didactice au ca obiectiv pregatirea specialistilor conform standardelor economice actuale si a fiecarui agent economic in parte. Iar Silvia Radu a promis tinerilor care vor face studii consistente ca UF ii va asigura cu locuri de munca, oferindu-le si alte oportunitati profesionale. „Incurajam studentii sa-si faca planuri mai indraznete de viitor – crearea unor noi intreprinderi in sectorul energetic din RM, care in prezent se afla in deficit de prestatori de servicii, atat in proiectare, cat si in investitii”, a subliniat presedinta UF.

Ea a multumit profesorilor de la UTM pentru formarea unor specialisti competitivi chiar si pe piata muncii UE. „Aceste persoane care gestioneaza intreprinderea noastra sunt inalt apreciate nu doar in RM, dar si peste hotarele republicii, pentru nivelul lor profesional, dar si pentru tenacitatea de care au dat dovada. Le dorim studentilor sa urmeze exemplul celora care deja sunt angajati in acest sector. Obiectivul nostru e de a continua proiectul investitional, inceput inca din 2000, cu investitii de peste 20 milioane de dolari anual. Toti tinerii, care vor veni cu initiativele lor, vor avea de castigat”, a mai spus Silvia Radu.
 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *