Eveniment

Unirea din 27 martie 1918, comemorată de românii din Paris

La eveniment a fost proiectat filmul documentar „Masacrul Inocenților sau cronica unui război uitat”, o mărturie cutremurătoare despre războiul din 1992, semnată de către regizorul basarabean Victor Bucătaru. Din păcate, acesta e ultimul film al lui Victor Bucătaru, căci regizorul s-a stins din viață în august trecut, la doar câteva luni de la lansarea filmului. La Paris, documentarul a fost difuzat cu permisiunea lui Sorin Bucătaru, fiul regizorului.

După proiectarea filmului, spectatorii prezenți au fost vădit emoționați, iar oratorii au povestit despre cum au trăit ei și apropiații lor acele momente. Participanții au dezbătut îndelung atât în privința faptelor istorice, cât și în privința posibilității Unirii în zilele noastre.

La sfârșit, cei prezenți au fost invitați la un miting de protest la 7 aprilie, în faţa Ambasadei Republicii Moldova din Paris, pentru faptul că, până în prezent, niciun polițist și niciun funcționar nu a fost pedepsit pentru tinerii uciși și maltratați în străzi și comisariate. 

Vasile Calmațui din Paris pentru TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *