ActualitateExterne

Următoarele luni vor fi critice pentru Ucraina (Casa Albă)

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că următoarele luni vor fi esențiale pentru apărarea Ucrainei, conform Ukrinform.

„Următoarele câteva luni vor fi critice pentru Ucraina”, a spus John Kirby, care a indicat că rușii continuă să atace Ucraina cu drone și rachete. iar comandamentul ucrainean trebuie deja să ia decizii dificile cu privire la armele și munițiile pe care să le folosească în condițiile în care stocurile lor sunt în scădere.

În același timp, Federația Rusă continuă să primească ajutor din partea Iranului și Coreei de Nord, inclusiv rachete balistice. În plus, rușii și-au stabilit propria producție de drone și alte sisteme de arme.

Ce exemplu oferă Statele Unite?

Dacă Congresul SUA nu acordă ajutor suplimentar Ucrainei, acesta ar putea avea „consecințe catastrofale”, a adăugat Kirby.

El a explicat că aliații și partenerii SUA „urmăresc îndeaproape cum acționăm”: „Am preluat literalmente conducerea nu numai în ceea ce privește contribuțiile, ci și în coordonarea contribuțiilor altor țări pentru a furniza ajutor Ucrainei. Președintele (Joe Biden – n.red.) își dă seama că alte țări urmăresc ceea ce facem noi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Astfel că SUA nu au voie să întrerupă ajutorul pentru Ucraina. Acest lucru ar putea avea consecințe potențial catastrofale pentru Ucraina”, a spus Kirby.

În acest context, el a menționat că administrația SUA urmărește victoria Ucrainei. El a amintit că președintele Statelor, Joe Biden, a declarat clar că Ucraina ar trebui să devină o țară prosperă și suverană, cu granițe și suveranitate restaurate. „Și vrem să putem continua să oferim Ucrainei sprijinul necesar pentru ca aceasta să poată atinge aceste rezultate”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *