Actualitate

Usatîi este unul dintre cei mai bogați candidați la funcția de președinte, cu numeroase case în Rusia. Primarul de Bălți și-a trecut în declarația de avere și ceasurile de 250 de mii de euro

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, este unul dintre cei mai bogați candidați înscriși sau anunțați în cursa electorală, potrivit declarației de avere și interese publicată de Comisia Electorală Centrală (CEC). Primarul de Bălți și-a trecut în declarația de avere și cele trei ceasuri „Breguet”, în valoare de 250 de mii de euro.

Potrivit documentului, în perioada 2018 – 2019, Renato Usatîi a obținut un salariu de 23 829 de lei de la Primăria Bălți, dar și o donație de 3,7 milioane de lei, fără să specifice și cine i-a donat asemenea sumă.

În aceeași perioadă, candidatul la funcția de președinte a trecut și venitul obținut din vânzarea mai multor automobile de lux – aproape 28 de milioane de ruble rusești sau peste 300 de mii de euro. De asemenea, Renato Usatîi și-a vândut și motoccleta Harley-Davidson Flhtcug cu 32 de mii de euro.

Usatîi a declarat un teren extravilan în R. Moldova și trei intravilane în Rusia, dar și șapte case, un garaj și alte trei construcții.

În 2019, Renato Usatîi și-a cumpărat un Rolls Royce Cullinan cu 365 de mii de euro, dar pe care anul acesta l-a vândut cu puțin peste 300 de mii de euro.

Candidatul la funcția de președinte ține în câteva bănci rusești 15 mii de euro și aproape cinci mii de dolari, plus încă peste 4 000 de euro la „Moldinconbank”.

ziarulnational.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *