Actualitate

Usatîi se declară DERANJAT de declarațiile Maiei Sandu privind eliberarea sa

„M-a afectat poziția Mai Sandu, care a pus la îndoială că dosarul a fost politic. Ce înseamnă dacă a fost politic? Cu un an în urmă Interpol m-a recunoscut ca persoană persecutată politic. Aceasta este poziția Interpolului, o organizație din care fac parte specialiști din toate țările lumii, un an au studiat dosarul meu. A fost luată decizia de a anula darea în urmărire intențională, iar Maia Sandu pune la îndoială decizia Interpolului”, a explicat liderul Partidului Nostru.

Fostul primar al orașului Bălți a fost reținut de poliție în vama Sculeni pe unde a intrat în R. Moldova venind din România. Acesta a fost escortat la sediul PCCOCS unde a fost audiat mai bine de trei ore, după care a fost eliberat.

Autoritățile moldovene l-au anunțat în căutare internațională pe Usatîi în 2016, acuzându-l de implicare în tentativa de a-l asasina pe fostul bancher rus refugiat la Londra, Gherman Gorbunțov, pe care l-ar mai fi deposedat de pachetul majoritar de acțiuni, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *