Actualitate

UTA Găgăuzia va avea susținerea Guvernului în atragerea investițiilor străine

Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul vizitei în municipiul Comrat. Prim-ministrul a vizitat câteva întreprinderi de stat și companii private din regiune, unde s-a interesat de progresele și problemele înregistrate, scrie IPN.

Premierul a fost însoțit de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah şi de președintele Adunării Populare UTA Găgăuzia, Dmitrii Constantinov. În timpul vizitei, au fost discutate posibilitățile de consolidare a eforturilor autorităților centrale și ale autonomiei, pentru soluționarea problemelor regiunii.

Pavel Filip a vizitat Spitalul raional Comrat, aflat în proces de renovare. În incinta noii secții de chirurgie a spitalului, premierul a discutat cu angajații instituției despre realizrea proiectului de renovare, precum și despre posibilitățile de acordare a ajutorului Guvernului pentru această unitate spitalicească.

De asemenea, premierul a vizitat noul sediu al subdiviziunii teritoriale Comrat a Întreprinderii de Stat „Registru” și o întreprindere privată. Pavel Filip a vorbit despre importanța sporirii atractivității investiționale a zonei, asigurarea condițiilor favorabile pentru mediul de afaceri, care pot contribui la dezvoltarea regiunii și oferi locuri de muncă pentru locuitorii din Găgăuzia. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *