Frumusețe

(UTIL) Ritualul de ingrijire pentru pensulele de machiaj

Cu cât sunt folosite mai mult fără să fie curăţate, cu atât pe suprafaţă lor se acumulează mai mulţi microbi, praf, sebum şi murdărie, care creează un mediu favorabil pentru că bacteriile să se dezvolte nestingherite. Mai rău este că impurităţile adunate pe pensulele de machiaj şi pe bureţii aplicatori îţi pot contamina şi fardurile (mai ales pe acelea care sunt lichide: eyeliner, concealer, blush crema etc).

Pensulele de machiaj murdare pot înrăutăţi condiţia tenului. Sfatul este să le speli la o săptămâna!

De la un ritual deficient de îngrijire pentru pensulele de machiaj şi până la înrăutăţirea condiţiei tenului nu mai este mult, pentru că tot ce faci este să transferi bacteriile de pe pensule ele şi de pe farduri pe faţă, şi invers. Tenul devine încărcat, porii se pot înfundă cu sebum şi apar puncte negre şi coşuri, iar pielea poate secretă mai mult sebum decât de obicei.

Dacă obişnuieşti să-ţi cureţi pensulele de machiaj rar sau nu le-ai curăţat niciodată, este important să-ţi dai seama că acesta ar trebui să fie un pas obligatoriu în rutină ta de beauty. Specialiştii recomandă că o dată pe săptămâna, maximum la două săptămâni, să-ţi cureţi pensulele de machiaj că să îndepărtezi mizeria adunată pe ele şi să previi eventualele probleme ale tenului. Un alt avantaj al curăţării pensulelor este că fardurile se vor aplică mai uşor şi îşi vor păstra pigmenţii mai intenşi.

Cum cureţi corect pensulele de machiaj, că să fii ferită de probleme

1. Pensulele din peri naturali, pentru fond de ten, pudra, trebuie curăţate cu şampon sau săpun antibacterian

Pot fi curăţate cu un săpun antibacterian sau chiar şi cu şampon, săptămânal. Udă pensulele sub jet de apă călduţă, “îmbracă-le” în şampon/săpun antibacterian şi masează uşor perii că să îndepărtezi excesul de farduri (nu trage de peri pentru că se pot rupe uşor). După ce le-ai spălat bine, clăteşte-le cu apă din abundenţă până când nu mai iese niciun pic de culoare din ele. Scurge-le de apă şi lasă-le la uscat pe un şerveţel.

2. Pensulele sintetice ar trebui curăţate mai des

Pensulele de machiaj pe care le foloseşti pentru a aplică produse lichide: ruj, gloss, concealer, blush crema, ar trebui spălate mai des pentru că pot dezvoltă mai rapid germeni şi bacterii din cauza mediului umed în care stau. Specialiştii spun că ideal ar fi să folosim un produs special pentru curată pensulele de machiaj pe baza de alcool, pentru că îndepărtează mult mai bine grăsimile. Altfel, spală pensulele cu apă călduţă şi săpun lichid.

3. Poţi folosi ulei de măsline sau de migdale că să cureţi pensulele de machiaj

Dacă ai pensule încărcate de mult machiaj (în cazul în care nu le-ai mai curăţat de mult timp), le poţi curată cu puţin ulei de măsline, cel mai la indeamana. Toarnă-l pe un şerveţel curat şi apoi şterge perii pensulelor; nu folosi însă prea mult ulei pentru că pensula va rămâne apoi uleioasă. La sfârşit, spală pensulele cu şampon, clăteşte-le, scurge-le de excesul de apă şi lasă-le să se usuce.

4. Păstrează pensulele într-un mini-portfard

Dacă ţii pensulele la un loc cu fardurile, bureteii aplicatori, creionul dermatograf, rimel şi ce mai ai prin portfard se vor murdari mult mai repede. De aceea, este indicat să ai separat un mini-portfard pentru ele. În plus, în acest fel le vei găsi mult mai uşor, decât să stai să le cauţi prin porfardul în care ai toate produsele.

5. Bureteii pentru fond de ten sau pudra trebuie şi ei curăţaţi

Înmoaie-i într-un bol cu apă călduţă, pune o picătură-două de şampon sau săpun lichid pe ei şi spală-i cu mâinile. Vei vedea că din ei va curge destul de multă culoare şi mizerie. După ce sunt curaţi, clăteşte-i bine, stoarce-i şi pune-i la uscat într-o zona aerată. Bureteii pentru aplicarea fondului de ten ar trebui schimbaţi la câteva săptămâni.

sursa: andreearaicu.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *