Timpul Local

Utilizatorii retelelor de socializare sufera de complexul singuratatii

O mare parte dintre moldovenii care utilizeaza retelele de socializare sunt singuratici, se subestimeaza s-au sufera de complexe emotionale, este de parere psihologul Lilia Gorceag. In raportul efectuat de Nielsen NetRating se arata ca unul din cinci britanici care folosesc internetul are conturi pe retelele de socializare Facebook sau MySpace.

Contrar parerii generale, arata studiul, nu doar adolescentii sunt cuprinsi de virusul retelelor de socializare, ci si adultii (aproape o treime dintre utilizatorii Facebook au varste cuprinse intre 35 si 54 de ani.

In R. Moldova cele mai populare retele de socializare sunt odnoklassniki.ru si Facebook.com. Desi comunicarea online la prima vedere pare a fi accesibila oricui, aceasta nu totdeauna este cea mai eficienta. „Desi comunicatorii virtuali au intentii pozitive, comunicarea este una formala deoarece ascunde dupa computer gesturile, mimica fetei si felul de a discuta”, spune Lilia Gorceag

Specialista este de parere ca anume comunicarea online preferata de tot mai multi moldoveni este rezultatul vietii tensionate si a timpului putin aflat la dispozitia fiecaruia. Totusi, Gorceag precizeaza ca online-ul ramane a fi cel mai ieftin si mai accesibil mod de comunicare dintre cei care sunt plecati peste hotare si cei ramasi acasa.

Deocamdata, in R. Moldova nu s-a facut o statistica pentru a vedea cati dintre moldoveni prefera retelele de socializare in schimbul comunicarii face to face. Cert este ca din an in an creste numarul adresarilor la psiholog privind dependenta de comunicarea pe online.

Dupa cum se arata in raport in topul tarilor cu cei mai pasionati utilizatori ai retelelor de socializare, pe primul loc se situeaza Federatia Rusa 6,6 ore. Pozitia secunda ii revine Braziliei, unde internautii petrec 6,3 ore pe luna pe paginile platformelor sociale, urmata de Canada (5,6 ore pe luna), Puerto Rico si Spania (ambele cate 5,3 ore pe luna). Pe locul sapte se afla Marea Britanie, pe opt – Germania, iar pe locul noua – Statele Unite. Franta s-a situat pe locul 16, iar Italia pe locul 20. In prezent, peste 734 milioane de persoane acceseaza retele de socializare.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *