ActualitateSănătate

Vă mai aduceți aminte de doctorul A. Fauci din pandemia Covid? Acum are virusul West Nile / Uneori virusul e mortal

Dr. Anthony Fauci, fost director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, se recuperează acasă după ce a fost spitalizat cu virusul West Nile, a declarat un purtător de cuvânt, informează CNN.

Fauci, un oficial de sănătate publică de lungă durată care a devenit un nume cunoscut ca parte a Grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, este de așteptat să se recupereze complet, a spus purtătorul de cuvânt. Aproximativ 1.000 de americani sunt spitalizați în fiecare an cu cea mai severă formă a virusului West Nile, care se răspândește prin mușcătura țânțarilor infectați. Alți 1.500, în medie, sunt diagnosticați după ce dezvoltă simptome, deși experții estimează că până la 80% din infecțiile din SUA nu sunt niciodată identificate. Nu există vaccin sau tratament specific pentru West Nile Majoritatea cazurilor sunt ușoare, provocând simptome asemănătoare gripei și o erupție cutanată.

În aproximativ 1 din 150 de cazuri, virusul invadează creierul și sistemul nervos, ceea ce poate duce la umflarea creierului, leziuni cerebrale sau moarte. Aproximativ 100 de oameni mor din cauza infecțiilor cu West Nile în SUA în fiecare an. Cea mai puternică activitate a virusului este de obicei observată în august și septembrie. Până la 20 august, 216 cazuri au fost raportate în acest an în 33 de state americane, cu 142 de cazuri neuroinvazive, potrivit datelor preliminare ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Vrajeala ! Daca si asta are West Nile…. parca ar fi un NEICA NIMENI, care lucreaza ori in piata ori pescar in mlastina, care nu are cunostintele necesare. E trasa rau de par ! Minciuni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *