Opinii și Editoriale

Valeriu Munteanu: 23 august – între Stalin și Putin

La 23 august 1939 Uniunea Sovietică și Germania nazistă semnau, la Moscova, Acordul de neagresiune cunoscut sub denumirea de „Pactul Ribbentrop-Molotov” cu anexele secrete ce prevedeau împărțirea sferelor de influență în Europa și respectiv ciopârțirea sau chiar desființarea mai multor state din estul Europei.

În urma „implementării cu succes” al acestui document diabolic au avut de suferit România, Polonia, Finlanda, Lituania, Letonia și Estonia. România a pierdut în 1940 Basarabia și nordul Bucovinei, rupte cu tancul și baioneta de către sovietici.

România este unicul stat care nu a reușit după Al Doilea Război Mondial sau după căderea URSS să restabilească pierderile teritoriale suferite în urma Pactului Ribbentrop-Molotov, regiunile rupte de Stalin rămân a fi îndepărtate și astăzi de la trupul Țării.

Hăulind printre separatism și auto-surghiunire

Basarabia, acum statul Republica Moldova, rămâne într-o ceață identitară totală, la 31 de ani de așa-zisă Independență, hăulind printre separatism de fudulie, izvorât din statalismul moldovenist și mancurtă auto-surghiunire, ce nu permit revenirea „fiului (fiicei) rătăcit”, acasă, la sânul mănos al României.
Sudul Basarabiei și nordul Bucovinei, sunt părți componente ale Ucrainei, care a moștenit zestrea românească de la URSS, iar în prezent Ucraina, este în război cu Federația sângeroasă și criminală a Rusiei (moștenitoarea năravurilor imperialiste (inclusiv) ale lui Stalin), ce de jumătate de an, hulpavă de pământ străin, bombardează satele și orașele ucrainene și omoară mii de oameni nevinovați.

Nețărmurită gratitudine ostenitorilor întru cauza românească a Basarabiei.


1 comentariu

  1. Cu parare de rau haholii sunt si mai rai decit rusii ei la fel nu intorc paminturile care nu au fost a lor. Sudul Moldovei la fel nu a fost intors. Dar Cernauti normal Bucovinei Ucraina trebuie sa il intoarca Romaniei.
    Lasa sa isi stringa roada acum. Cum se port asa si ei primesc acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *