Actualitate

VARA ÎNFRĂȚIM ȚARA !

Astăzi a fost creat un site cu ajutorul căruia cetățenii Români, din dreapta Prutului, pot vizita  Moldova lui Ștefan cel Mare, cu oferta de cazare la un frate din Moldova, iar cetățenii din Basarabia să treacă Prutul vara asta și să viziteze România, la un frate din România.

Proiectul are scopul de REÂNFRĂȚIRE, așa cum am făcut-o și în 1918!

Site-ul oferă mai multe oportunități de „înfrățire” poți să cazezi un frate de peste Prut sau să faci o donație pentru a contribui material la procesul de „înfrățire”. De asemenea accesând site-ul vei găsi două tabele cu evenimentele ce au loc în Moldova și România.

Startul campaniei se dă simbolic printr-un flash-mob vineri, ora 18:00, la Kilometrul Zero al României (București- Piața Sfântu Gheorghe), la care participa deopotrivă bucureșteni și basarabeni. În cadrul evenimentului se vor ocupa toate bornele kilometrice ale orașelor românești și se acoperă distanțele dintre ele.

Însă nimeni nu te împiedică să îți cauți deja un frate virtual, folosind platforma online basarabia-acasa.ro. Organizatorii invită pe toți doritorii să o facă: „Cel mai bun plan de vacanță este acela în care mergi să îți vezi frații pe care nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătorești la mare și la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici și primitori. Azi este momentul să ne reîntregim familia și cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic și stabil. Azi este momentul să înfrățim om cu om”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

După ce pe parcursul ultimului an, 1000 de primari din România și Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrățire și 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului, a venit rândul înfrățirii populației din România și Republica Moldova. Organizatorii estimează realizarea anul acesta a 100 000 de înfrățiri între cetățenii celor două state, materializate prin vizite reciproce.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *