Afaceri

Veaceslav Ionita: Guvernul comunist este sinonim cu criza

Partidul Liberal Democrat condamna guvernarea comunista pentru ca aceasta nu se implica plenar in stoparea crizei, fiind preocupata de interesele electorale, nu de cele ale tarii. Declaratia a fost facuta, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, unde a fost prezentat si pachetul de solutii anticriza propus de liberal-democrati.

Veaceslav Ionita, expert economic, candidat pe lisele PLDM, a avertizat ca guvernarea comunista, care este responsabila de instaurarea crizei economice, nu trebuie sa faca electorala de dimineata pana seara sau sa-si permita a recita versuri din Eminescu, in bataie de joc fata de democrati. Potrivit expertului, interesul personal al comunistilor prevaleaza fata de interesele tarii, iar consecintele activitatii lor sunt din ce in ce mai sumbre. „In conditii de criza, guvernul trebuie sa-si evalueze toate actiunile sale valutare, fiscale, financiare, care au fost eronate si sa constientizeze ca e timpul sa plece, deoarece consecintele sunt suportate acum de societate”, a mai spus Ionita.

Expertul economic Veaceslav Negruta, candidat PLDM, a facut o prezentare a pachetului de solutii anticriza, inclus in programul electoral al liberal-democratilor. PLDM propune crearea unui grup coordonator anticriza, initierea unui program de lucrari publice de amploare, finantate de guvern prin intermediul imprumuturilor interne, dar si de organismele internationale; renegocierea preturilor la resursele energetice importate; liberalizarea creditarii in valuta; reducerea TVA pentru doi ani de la 20% la 18% si reducerea normei rezervelor obligatorii pentru bancile comerciale pana la 8%.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *