Justiție

Veronica Drăgălin a fost „prezentată” de Maia Sandu. Va avea curajul să investigheze și Guvernul PAS?

„Împreună cu doamna Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, am participat în această dimineață la prezentarea șefei Procuraturii Anticorupție, doamna Veronica Drăgălin, care de astăzi își începe activitatea”, a declarat Sergiu Litvinenco.

„Dacă vom combate corupția în mod eficient, atunci vor fi create și premisele pentru o dezvoltare durabilă”, consideră Litivnenco, fără a spune clar dacă mandatul Veronică Drăgălin este pentru a ancheta doar corupția din perioada guvernelor anterioare, sau va avea mână liberă să cerceteze și fărădelegile care au loc după venirea la putere a celor din PAS. Sau crede cineva că nu există niciun fel de corupție după venirea la putere a PAS?

Fără a insinua că guvernarea PAS ar fi coruptă, în eventualitatea că anumite cazuri de corupție cu implicarea membrilor PAS ar exista, ar avea curajul Drăgălin să-i aresteze?

Privirea celor din PA ascultând-o pe Maia Sandu vorbind despre justiției/

„Este nevoie ca Procuratura Anticorupție să obțină rezultate concrete în domeniul combaterii corupției, rezultate pe care le așteaptă societatea și cetățenii. Vedem în ultima vreme că există unele progrese. Dar, lucrurile trebuiesc accelerate și făcute cu mare grijă. Viteza nu trebuie să prevaleze asupra calității”, a spus Litvinenco, fără să detalizeze cine anume a livrat o justiție necalitativă.

Amintim că Maia Sandu n-are niciun fel de atribuții în domeniul justiției, iar participare ei la eveniment demonstrează că ea își asumă personal calitatea rezultatelor sau lipsa lor a noii conduceri ai PA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *