Actualitate

Vești proaste pentru „transnistreni” / R. Moldova ar putea introduce o pedeapsă pentru separatism

Parlamentul din Republica Moldova va vota mai multe modificări legislative în sesiunea parlamentară care începe pe 1 februarie, printre care și modificări la Codul Penal privind separatismul.

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, susține că aceste modificări sunt necesare pentru a proteja securitatea statului în contextul conflictului transnistrean.

El a menționat că legislația actuală nu prevăd nicio măsură împotriva acestei probleme și că este necesară o schimbare de atitudine în contextul războiului din Ucraina și perspectivei aderării la Uniunea Europeană.

Oazu Nantoi a subliniat că aceste modificări nu presupun radicalism sau operațiuni militare, ci sensibilizarea societății și finalizarea reformelor la toate nivelurile.

Deputatul a mai spus că, desi au fost schimbate primele persoane în ministere, încă există sabotaj în structurile statului și că este necesară o monitorizare atentă a aplicării acestor modificări legislative. El a subliniat importanța de a acționa legal și prin intermediul politicilor sectoriale pentru a integra locuitorii din stânga Nistrului în realitățile Republicii Moldova, precum și de a combate interesele rețelelor de crimă organizată care au tentacule corupte în structurile de stat ale țării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *