Actualitate

Viața sălbatică moare! Plaja din California a fost acoperită de sute de pești și păsări moarte după o scurgere masivă de petrol

Potrivit autorităților din California, aproximativ 3.000 de barili de petrol s-au răspândit pe o zonă care acoperă 33 de kilometri pătrați, în largul coastei californiene.

Scurgerea de petrol a fost raportată sâmbătă, spărtura fiind descoperită la aproximativ 6,5 kilometri în larg. Platforma petrolieră este operată de Beta Offshore, o filială din California a Amplify Energy Corporation (AMPY.N) din Houston.

Amplify Energy Corp, care deține trei platforme off-shore, a transmis că a oprit operațiunile și și-a închis conducta sâmbătă. CEO-ul Martyn Willsher a declarat că acea conductă a fost închisă şi petrolul rămas a fost aspirat.

El a spus că scafandrii încearcă să stabilească unde şi de ce a avut loc deversarea. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a anunțat pe Twitter că a trimis anchetatori pentru a aduna informații și a stabili sursa deversării de petrol. Ultima zi a Pacific Airshow, un festival aviatiac, a fost anulată, iar oamenii au fost sfătuiți să evite albiile râurilor Santa Ana, Talbert Park și Talbert Marsh, dar și plajele din zonele afectate.

„Viața sălbatică moare” Autoritățile încearcă să oprească extinderea deversării. Principala îngrijorare este legată de afectarea faunei din zonă. „Viața sălbatică moare. Este foarte trist”, a declarat pentru CBS News, Katrina Foley, supraveghetorul comitatului.

Ea a adăugat că au fost găsite animale moarte de-a lungul țărmului, fiind înregistrate pagube semnificative. Reprezentanții pazei de coastă au declarat că au salvat o rață acoperită cu petrol și că sunt multe astfel de situații raportate.

Oficialii din zonă îi cer președintelui Joe Biden să declare evenimentul ca fiind dezastru major, ceea ce ar permite alocarea de fonduri pentru a ajuta la operațiunile de curățare.

În 2010, aproape 300.000 de tone de petrol au fost deversate în Golful Mexic, ceea ce a dus la moartea a mii de specii și la afectarea pe termen lung a vieții marine, inclusiv boli, înmulțire redusă și probleme de dezvoltare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *