CSI / Rusia

Viceministrul Economiei, DAT AFARĂ DIN FUNCȚIE după ce și-a cerut scuze pe Facebook pentru politicile promovate de Rusia

Funcționarul de la Ministerul Economiei a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că politicile executivului vor afecta economia Rusiei. „Îmi cer scuze față de toată lumea pentru lucrurile stupide pe care le facem și pentru promisiunile pe care le respectăm”, declară Beliakov.

„Lucrurile stupide” la care se referă sunt decizia de săptămâna aceasta de a transfera fondurile destinate plății pensiilor către alte scopuri, prelungind astfel un moratoriu de anul trecut, care permite ca o parte din banii destinați pensiilor viitoare, să fie investiți în economie.

Decizia fost criticată și calificată drept o încercare de a umple golurile din buget pe cheltuiala viitorilor pensionari.

Deși președintele Vladimir Putin a negat că fondurile ar fi confiscate, ministrul Finanțelor, Anton Siluanov a declarat că banii au fost utilizați pentru măsuri de luptă împotriva crizei și pentru dezvoltarea Crimeei, anexată de Rusia în martie.

Totodată, Serghei Beliakov a mai afirmat că îi este „rușine” pentru luarea unei asemenea decizii. El mai spune că acest lucru va fi „penalizant pentru economie” și înșelător, deoarece Guvernul a promis că nu va dura decât un an.

Beliakov a adăugat că este doar „părerea personală” și se abține de la alte comentarii. Această afirmație este un semn al divergențelor în Guvernul rus privind maniera în care trebuie susținută economia Rusiei, afectată de sancțiunile occidentale legate de criza din Ucraina.

Reamintim că, Guvernul rus a luat decizia să înghețe fondurile de pensii până în 2015 inclusiv. Astfel, contribuțiile care în anul următor ar trebui să fie transferate în fondul de pensii vor rămâne în bugetul Federației Ruse.

sursa. mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *