Politică

Victorie zdrobitoare pentru PAS. Înfrângere totală pentru partidele pro-rusești

Pentru prima dată în istoria R. Moldova, un partid de dreapta, pro-european, reușește să ia de unul singur peste 51% din voturi, iar după redistribuție va avea o majoritate confortabilă în Parlament. 

De departe, cel mai mare înfrânt al acestor alegeri este Renato Usatîi, care a avut cea mai scumpă campanie și după ce a luat în jur de 17% în primul tur al alegerilor prezidențiale, ieri, a fost votat de doar 4% din alegători, departe de pragul de 7%.

Șor a reușit să treacă pragul, lucru care nu-i ajută nicicum pe cei din Orhei. Ei aveau nevoie ca PAS-ul să fie departe de o majoritatea și să spere cumva să formeze o majoritatea anti-europeană. Cele 6 mandate nu sunt suficiente ca Șor să poată juca vreun rol în politică. Mai rău, prezența lor în Parlament va fi un motiv în plus pentru cei din PAS să „dea jos hoții”.

BeCS, chiar dacă l-a luat în căruța pe Voronin, oricum a pierdut vreo 40 de mii de voturi față de scorul PSRM din 2019, dovada că poți avea resurse nelimitate, televiziuni, poți cumpăra voturi, dar cât timp liderul partidului tău este simbolul corupției și hoției, șansele să guvernezi sunt zero.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *