Social

VIDEO. Ar fi procurat prune uscate, fără a achita suma totală: Un grup infracțional ar fi prejudiciat victimele de 5 milioane de lei

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, au deconspirat activitatea unui grup infracțional cercetat penal pentru patru cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari. Prejudiciul depășește 5 milioane de lei.

În speță, o femeie de 55 de ani, reprezentantă a unui SRL, împreună cu alte persoane, în perioada anului 2022,  sub pretextul procurării prunelor uscate, prin abuz de încredere și inducerea în eroare a reprezentanților unor companii de pe teritoriul țării, majoritatea în raionul Nisporeni, a însușit tone de prune uscate fără a achita suma totală, cauzând victimelor  daune în proporții considerabile.

Ieri, ofițerii de investigație și cei de urmărire penală, cu suportul mascaților de la BPDS „ Fulger” au efectuat șapte percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, care ar fi implicați în acest caz, de unde au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, purtători electronici de informație. 

De asemenea, femeie a fost reținută pentru 72 de ore, iar unul dintre suspecți este cercetat în libertate.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește  cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Menționăm că, de către organul judecătoresc din  România, suspecta a fost condamnată definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare, iar la momentul actual Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana desfășoară ședințe de judecată privind recunoașterea şi punerea în executare a sentinței în cauză.

În acest context, solicităm tuturor celor care au păgubit în urma activităților ilegale analogice a suspecților să se adreseze la  Poliție, la numărul de  telefon 69670069.

La moment se petrec acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *