CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Armata rusă, prinsă din nou cu minciuna. Cum arată, de fapt, blindatul Gepard pe care s-a lăudat că l-a distrus pe frontul din Ucraina

Ministerul rus al Apărării se mândrea, pe 26 aprilie, că soldații au distrus în Ucraina, cu ajutorul unei drone kamikaze, un blindat Gepard de fabricație germană.

Noi imagini distribuite pe rețelele de socializare arată însă că a fost vorba despre un alt fake-news.

În imaginile publicate pe rețelele de Telegram rusești se observă că aeronava fără pilot Lancet a rușilor ricoșează de pe blindajul vehiculului militarși explodează, fără a provoca pagube importante.

„Videoclipul explică de ce rușii au distribuit o imagine statică. Drona Lancet practic a sărit de pe Gepard. Poate că partea dreaptă a turelei are unele zgârieturi, dar este departe de a fi o deteriorare serioasă”, se arată în mesajul care însoțește filmarea.

Mai mult, potrivit observațiilor unor internauți, antena radar a blindatului nu era activă când a fost luată la țintă, ceea ce sugerează că blindatul ar fi fost abandonat de echipajul său. Informația nu a fost însă verificată.

Gepard este un sistem mobil antiaerian autopropulsat, blindat, dezvoltat de industria de armament germană în anii 1960. Este destinat în special apărării antiaeriene, dar poate fi îndreptat și către ținte terestre.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *