CSI / RusiaExterne

VIDEO/ Cel mai toxic propagandist al Kremlinului amenință SUA cu consecințe „nemaivăzute” în întreaga lor istorie. Ce a spus Putin?

Dmitri Kiseliov, supranumit „cel mai toxic propagandist al Kremlinului, a reamintit avertismentul președintelui rus, Vladimir Putin că Rusia va răspunde imediat cu consecințe „nemaivăzute” celor care livrează arme Ucrainei în contextul în care SUA se pregătesc să trimită Kievului sisteme de rachete MRLS.

Confirmând informațiile potrivit cărora Statele Unite urmează să livreze Ucrainei sisteme de lansatoare multiple de rachete (MLRS), propagandistul rus spune că „livrările unor asemenea arme cu siguranță nu vor aduce pace Ucrainei” ci „doar noi pierderi”.

Acesta afirmă apoi că prin asemenea livrări „americanii se pun singuri într-o poziție din ce în ce mai ambiguă, definindu-se tot mai clar ca parte a conflictului”. Kiseliov susține apoi că președintele rus Vladimir Putin a avertizat întocmai despre acest lucru în declarația sa de război din 24 februarie, prezentând apoi un fragment din aceasta.

„Aș vrea să spun acum câteva cuvinte foarte importante pentru cei care ar putea fi tentați să intervină din afară în aceste evoluții. Indiferent de cine încearcă să ne stea în cale și cu atât mai puțin să creeze amenințări pentru țara și poporul nostru, ei ar trebui să știe că Rusia va răspunde imediat și consecințele vor fi de o asemenea natură cum nu ați văzut niciodată în întreaga voastră istorie”, a declarat Putin pe 24 februarie, când rușii a invadat Ucraina.

„Indiferent cum evoluează lucrurile, noi suntem pregătiți. Toate deciziile necesare în această privință au fost luate. Sper că cuvintele mele să fie auzite”, avertiza Vladimir Putin.

Dmitri Kiseliov este prezentatorul TV rus care a amenințat și Marea Britanie că Rusia o poate distruge „cu o singură rachetă” și că Insulele Britanice vor fi „scufundate pentru totdeauna”.

Propagandistul lui Putin, supărat pe decizia SUA de a trimite sisteme MRLS Ucrainei

Comentariile lui Kiseliov vin după ce CNN a dezvăluit vinerea trecută că SUA se pregătesc să trimită Ucrainei sisteme MLRS cu rază lungă care pot lovi inclusiv ținte de pe teritoriul Rusiei.

Sursele CNN afirmă că administrația Biden a ezitat însă până acum dacă să trimită arme cu rază lungă Ucrainei în contextul temerilor că forțele armate ale Kievului le-ar putea folosi pentru a lansa atacuri în interiorul Rusiei însă se pare că noua ofensivă rusească în Donbas a schimbat starea de spirit la Casa Albă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a solicitat astfel de rachete din partea aliaților occidentali în mod repetat, cel mai recent pe 21 mai, afirmând că acestea ar putea ajuta forțele ucrainene să preia inițiativa și elibereze teritoriul țării.

Mihailo Podoliak, unul dintre cei mai apropiați consilieri a președintelui ucrainean, a confirmat duminică că Rusia va primi rachete MLRS, afirmând că rușii au devenit „isterici” din cauza deciziei luate de Washington.

Forțele armate de apărare ucrainene au în prezent în dotare lansatoare de rachete multiple dar acestea sunt cu rază scurtă. Spre comparație, lansatoarele RM-70 furnizate de Cehia au o rază de 20 de kilometri. Cele pe care SUA se pregătesc să le livreze Ucrainei pot lovi ținte aflate până la 300 de kilometri distanță.

Analiștii militari consideră că folosirea unor astfel de arme în atacuri susținute asupra depozitelor de armament și combustibil ale armatei ruse ar paraliza capacitatea Moscovei de a desfășura acțiuni ofensive precum noul atac declanșat în Donbas pe 18 aprilie.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *