CSI / Rusia

VIDEO. Dispariție misterioasă a șase bombardiere Su-34 dintr-o bază militară din Rusia după un atac cu dronă

Șase avioane de luptă Su-34 au dispărut de pe aerodromul rusesc din orașul Yeysk, după un incendiu produs în urma unui presupus atac al unei drone de la începutul săptămânii.

Dispariția avioanelor de vânătoare a avut loc după incendiul din apropierea aerodromului pe care localnicii l-au observat în seara zilei de 28 februarie, notează serviciul rusesc al Radio Free Europe/Radio Liberty, care a analizat imgini din satelit de pe Planet.com.

Videoclipul arată aerodromul Yeysk pe 15 februarie și 2 martie, iar în imaginile din 22 februarie și 2 martie, poligonul de apărare aeriană din apropierea aerodromului.

Anterior, serviciul ucrainean al proiectului de investigație Skhemy al Radio Liberty a atras atenția asupra faptului că imagini recente din acea zonă arătau câmpuri arse.

Acestea se află în incinta Centrului de pregătire pentru apărare aeriană nr. 726.

Incendiul ar fi putut fi provocat de prăbușirea unei drone ucrainene.

Pe 28 februarie, canalele rusești Telegram au scris că „drone necunoscute” au atacat un aerodrom din Yeysk, Rusia. Autoritățile locale au susținut că a fost vorba de un „exercițiu tactic militar”.

Joi, proiectul Skhemy a publicat imagini din satelit ale Planet Labs, care documentează urmările unui incendiu pe teritoriul unui teren de antrenament al apărării aeriene situat la vest de aerodromul din orașul Yeysk din regiunea rusă Krasnodar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *