CSI / RusiaExterneRăzboiUcraina

VIDEO. Două nave ruseşti, avariate în urma atacului ucrainean cu rachete asupra portului Sevastopol din Crimeea

Şantierul naval Sevastopol din Peninsula Crimeea a luat foc miercuri dimineaţa şi două nave au fost avariate după ce Ucraina a lansat 10 rachete şi trei atacuri cu ambarcaţiuni rapide asupra portului, a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează News.ro.

Şapte rachete au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei şi toate cele trei ambarcaţiuni au fost distruse de o navă de patrulare, a anunţat ministerul în cadrul unui comunicat.

”Ca urmare a faptului că au fost lovite de rachete de croazieră inamice, două nave aflate în reparaţii au fost avariate”, a mai precizat ministerul.

Astfel, potrivit sursei citate, submarinul diesel-electric ”Rostov-pe-Don” şi nava mare de debarcare ”Minsk” au fost avariate în urma atacului asupra Sevastopolului, ca urmare luând foc.

De asemenea, Mihail Razvojaev, guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol, cel mai mare oraş din Crimeea şi un important port la Marea Neagră, a declarat că cel puţin 24 de persoane au fost rănite.

”Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului, nu există niciun pericol pentru obiectivele civile din oraş”, a declarat Razvojaev.

Şantierul naval strategic din peninsulă, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014, construieşte şi repară nave şi submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră. Flota a lansat numeroase atacuri cu drone şi rachete asupra Ucrainei.

De asemenea, Razvojaev a postat şi o fotografie făcută în timpul nopţii cu flăcări care devastează ceea ce pare a fi infrastructura portuară. Pe Telegram au apărut videoclipuri şi mai multe fotografii cu flăcări masive la o instalaţie din apropierea apei.

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia, dar a afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută la contraofensiva Kievului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *