Actualitate

VIDEO/ Fostul sportiv Ion Șoltoianu, din nou în fața magistraților. Procurorii cer mandat de arest

Ion Șoltoianu era escortat de mai mulți polițiști și nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor. Sâmbătă, 12 martie, Ion Șoltoianu a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a vrut să tragă într-un tânăr care își plimba câinele.

Polițiștii de la Botanica au fost informați de o tânără de 23 de ani, puțin după miezul nopții trecute, despre un conflict în scara unui bloc de pe str. Trandafirilor din capitală.

În scara blocului era un grup din 5 persoane, cu vârstele cuprinse între 23 și 50 de ani, unul dintre ei având câinele cu el, pe care l-a scos la plimbare. Între timp, pe alături treceau doi bărbați. Unul dintre ei, cu vârsta de 55 de ani, s-a arătat deranjat de prezența câinelui de rasă și, după un schimb de replici, a scos arma din geantă și a îndreptat-o spre persoana cu câinele.

Potrivit poliției, pistolul încărcat cu13 cartușe aparținea soției acestuia. Locul aflării femeii este necunoscut deocamdată, dar urmează să fie și ea cercetată în cadrul cauzei penale intentată pe huliganism agravat.

Fostul sportiv riscă de la 3 până la 7 ani de închisoare.

Fostul kickboxer a fost condamnat în octombrie 2013 la 14 ani de închisoare, după ce în 2011, l-a împușcat pe fostul polițist și om de afaceri Ion Stratulat, la o terasă din centrul Capitalei.

Șoltoianu a fugit de la locul crimei, dar fost prins câteva zile mai târziu la Varnița. Potrivit Ziarul de Gardă, în cadrul procesului, Ion Șoltoianu ar fi declarat că motivul conflictului dintre el și Ion Stratulat ar fi fost legat activitatea lor de la centrul comercial „Elat”.

Stratulat era unul dintre acţionarii societăţii ce deţinea centrul comercial „Elat”, iar Şoltoianu conducea clubul sportiv „Mix Fight”, fondat de „Elat”. Şoltoianu declara că, după ce a devenit acţionar în 2008, Stratulat se împotrivea constant susţinerii financiare a clubului sportiv. După o serie de discuţii aprinse la terasa restaurantului, Şoltoianu a scos arma şi a tras trei focuri dintr-o armă deținută legal.

De altfel, Ion Șoltoianu a fost condamnat în total pe trei capete de acuzare: omorul lui Stratulat, păstrare ilegală de arme și șantaj asupra omului de afaceri Ghenadie Calarașm pe care l-a forțat să cedeze acțiuni dintr-o afacere cu cazinouri.

Șoltoianu a fost eliberat în august 2019, după ce a obținut o hotărâre de judecată prin care „condițiile inumane și degradante” în care a fost deținut au fost compensate prin reducerea termenului de pedeapsă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *