Politică

VIDEO: Ghimpu: “Singura țară care are de câștigat din această criză este Rusia”. Filat a citit raportul. Voronin vrea alegeri anticipate

12.25 Valeriu Munteanu (PL): Vrem să mergem împreună în continuare, dar nu în condiții atât de murdare

12.20 Tudor Deliu consideră că alegerile anticipate ar stopa cursul european al țării. Deputatul PLDM face comparație cu demisia guvernului Sturza din 1999. 

12.16 Mihai Godea critică guvernul Filat. 

12.05 Deputata Corina Fusu: „Convorbirile telefonice dintre Filat și șeful Fiscului ne-a făcut să ne simțim trădați și scuiptați în suflet. Partidul Liberal cere demisia de onoare a dlui Vlad Filat”.

11.52
La tribuna Parlamentului se află Valeriu Ghilețchi.

11.48
Mihai Ghimpu: „Alianța înseamnă Integrare Europeană”. „Noi nu participăm la vot, doar pentru că moțiunea de cenzură vine de la comuniști”, „Trăiască Alianța pentru oameni, jos Alianța mafioților”.

11.39
Mihai Ghimpu, liderul PL, susține un discurs la tribuna Legislativului: „Singura țară care are de câștigat din această criză este Rusia”. „Asta-i Alianță? Ăstă-i prim-ministru? Eu nu vreau să fiu complice”. „Vă folosește Voronin ca pe doi țapi”, a mai spus Ghimpu.

11.29 La tribuna Parlamentului se află Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din RM.

11.27 Palihovici: „Nu aruncați cu pietre în Guvernul Alianței pentru Integrare Europeană”.

11.21 Liliana Palihovici, prim-vicepreședinte al Legislativului și vicepreședintele PLDM: „Moțiunea de cenzură nu este împotriva Guvernului sau a lui Filat, ci împotriva țării”.

11.18 Voronin: „PCRM declară deschis că această solicitare înseamnă alegeri parlamentare anticipate”.

11.09 Vladimir Voronin, liderul PCRM, se află la tribuna Parlamentului. Toți reprezentanții actualei guvernări nu trebuie să-și depună doar demisia, dar să se ascundă de rușine”, a spus Voronin.

10.55 Sesiunea de întrebări pentru prim-ministrul Vlad Filat.

10.52 În încheiere, Vlad Filat a spus: „Eu sunt conștient că acest raport nu este necesar de a fi prezentat pentru cei care au înaintat moțiunea de cenzură și cei care o vor susține. Consider că ne-am făcut datoria, bazată pe realizate, nu pe vise. Indiferent de decizia care va fi luată, eu sunt cu sufletul împăcat că mi-am făcut datoria. Vom continua să muncim, să luptăm, dacă trebuie, pentru obiectivele pentru care am muncit până acum”, a spus Filat.

10.51 Vlad Filat se referă la problema migrației și la soluțiile ce ar trebui întreprinse referitor la aceasta.

10.46 Premierul notează acțiunile din domeniul sănătății, printre care reducerea costurilor la medicamente, construcția centrelor medicale. Referindu-se la protecția socială, Vlad Filat a menționat că rata sărăciei a scăzut de două ori în ultimii ani.

10.42 Prim-ministrul Vlad Filat consemnează succesele din domeniul educației.

10.40 Șeful Executivului menționează realizările din cadrul procesului de soluționare a diferendului transnistrean.

10.37 Vlad Filat raportează succesele din politica externă, începând cu 2009, atât cu Uniunea Europeană, cât și cu țările CSI sau Japonia.

10.35 Premierul vorbește despre suportul financiar din partea Uniunii Europene, care va fi redirecționat în domeniul justiției, social, sănătății și eficiență energetică.

10.28 Vlad Filat se pronunță pe marginea realizărilor din domeniul transporturilor și drumurilor.

10.22 Prim-ministrul prezintă reformele și proiectele investiționale realizate în domeniul agriculturii.

10.19 Vlad Filat vorbește despre integrarea economică a R. Moldova în UE, securitatea energetică, alimentară, financiară.  

10.15 Premierul prezintă investițiile realizate și crearea locurilor de muncă. „Investiţiile străine directe au crescut pe parcursul ultimilor 3 ani cu aproximativ 25% – de la 2,6 mlrd. dolari în 2009 la 3,22 mlrd. dolari în 2012 (ianuarie-septembrie). Am tins să stimulăm şi investiţiile interne, prin intermediul a 5 programe de creditare a IMM-urilor. Am prelungit şi programul PARE 1+1 pînă în 2015”.

„Obiectivul absolut al Guvernului a fost bunăstarea fiecărui cetățean”, a susținut Filat. „Am făcut pași concreți în această direcție, dar mai avem multe de făcut.

La ora 10, Vlad Filat, prim-ministrul R. Moldova, s-a aflat la tribuna Parlamentului, unde a prezentat realizările Guvernului Filat. Prezentarea raportului a durat în jur de oră.

Timpul.md

Știrea se actualizează.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *