Actualitate

VIDEO/ În Donețk se arborează steagul Rusiei la balcoane și apar panouri publicitare cu îndemnuri la luptă

Ziarele locale din Donețk informează că șefii separatiști ai regiunii din estul Ucrainei au început o campanie prin care steagurile Rusiei sunt agățate la balcoanele din oraș. Nu doar steagul Rusiei este agățat, ci și cel al regiunii separatiste, în care albul este înlocuit cu negru. În imaginile publicate de Novoste Donbasa, doi lucrători publici sunt surprinși în timp ce montează steagul Rusiei la un balcon, folosind macaraua companiei de electricitate.

Mai mult, urbea a fost împânzită de postere de campanie și de panouri publicitare prin care bărbații sunt invitați să ”apere pământul” Donețkului.

„Totul pentru Donețk”, scrie pe un astfel de poster.

Pe altul se poate citi:

„Am câștigat în 1943, o să câștigăm și acum”, alături de steagul negru-portocaliu, culori prezente pe panglica Sfântului Gheorghe, oferită eroilor sovietici din cel de-al Doilea Război Mondial.

Toți bărbații între 18 și 55 ani, puși pe liste

Șeful guvernului regiunii autoproclamate Donețk, Serghei Kozlov, a menționat, pentru RIA Novosti, că toți bărbații între 18 și 55 de ani vor trebui să ia parte la „mobilizarea” din Donețk. El nu a vrut să vorbească despre numărul celor care au fost deja selectați în programul de „apărare” al regiunii, spunând că e vorba de un secret militar.

Kozlov a mai menționat, pentru sursa citată, că a fost încântat să vadă că printre cei care au venit să-și împlinească „datoria constituțională” se află și bărbați care „au luptat în 2014-2015”, anii în care separatiștii au pus stăpânire pe orașul Donețk.

Mișcarea vine pe fondul evacuărilor în masă din Donbas, de unde zeci de mii de oameni au plecat către Rusia, în special regiunea Rostov.

Ziarele ucrainene și ruse au scris, zilele trecute, despre cum femei, copii și bătrâni au fost coborâți din autobuze după graniță, fără toalete și mâncare caldă, și au primit informații contradictorii, s-au trezit în fața unor centre de refugiați deja pline și au primit, ca alternativă, ocazia plecării în îndepărtata regiune Murmansk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *