CSI / Rusia

VIDEO. Kremlinul e disperat! Propaganda rusă a scos pensionarii „la luptă” împotriva tancurilor Leopard

O nouă înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare rusești arată o pensionară care ia atitudine împotriva livrărilor de tancuri Leopard promise de Occident Ucrainei.

„Notoriile ”Brigăzi ale lui Putin” au răspuns la decizia Germaniei de a furniza Ucrainei tancuri Leopard”, notează sarcastic jurnalistul Francis Scarr de la BBC, acesta explicând că pe desenul cu mâna care „împinge din spate” fotografia cu tancul Leopard scrie „mâna Washingtonului”, scrie Hotnews.

„Brigăzile lui Putin” sunt o referire la grupurile de pensionari naționaliști din Rusia care îl susțin necondiționat pe liderul de la Kremlin, filmând ocazional înregistrări video „patriotice” de acest fel.

Într-o altă filmare din luna octombrie a anului trecut un grup de pensionari ruși îl acuza pe președintele american Joe Biden că se pregătește să folosească arme nucleare tactice în Ucraina.

Această înregistrare a fost filmată tocmai în perioada în care Rusia acuza Ucraina că se pregătește să detoneze o „bombă murdară” pe teritoriul său pentru a da vina pe Moscova pentru acest lucru.

„Uite, te avertizăm, întreaga lume va auzi, noi știm deja despre asta, că plănuiești ceva. Nu va funcționa”, îi transmite președintelui american pensionara care vorbește în înregistrarea respectivă

Nu este clar în ce măsură aceste grupuri de pensionari sunt coordonate de aparatul de propagandă oficial al Kremlinului sau dacă ele sunt mai degrabă susținute de filiale locale ale Partidului Rusia Unită. Însă o posibilitate este și ca ele să acționeze independent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *