Actualitate

VIDEO/ Lavrov și jargoanele! A propus SUA să se conducă după principiul „pațanul a zis, pațanul a făcut”

Rusia, în dialogul său cu Statele Unite privind securitatea, va căuta o atitudine onestă, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru RT, folosind jargoane: „пацан сказал — пацан сделал”.

„Am convenit cu secretarul de stat Antony Blinken că, atunci când Rusia își va trimite documentul [cu privire la garanțiile de securitate] și se vor familiariza cu viziunea noastră asupra situației, el va fi gata să se întâlnească. Amândoi suntem interesați de asta. Îndeplinește interesele și planurile noastre”.

Ministrul a declarat că partea rusă este interesată „să explice în detaliu colegilor americani și tuturor aliaților lor din NATO” că doar promisiunile nu vor fi suficiente. Potrivit lui, chiar și „angajamentele scrise ale șefilor de stat și de guvern” care cer ca interesele Moscovei să fie pe deplin luate în considerare „se dovedesc a fi lipsite de valoare”, ca să nu mai vorbească de garanțiile verbale de securitate.

„Ne vom strădui să ne asigurăm că totul este corect. Nu vreau să apelez la jargon, dar avem un concept – „puștiul a zis, puștiul a făcut”. Cel puțin, „conceptele” trebuie respectate la nivel internațional”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *