Actualitate

VIDEO/ Liderul separatist pentru Rossia 24: Nici Chișinăul, nici Tiraspolul nu are nevoie de provocări. „Situația în republică este stabilă, dar încordată”

Nici Chișinăul și nici Tiraspolul nu au nevoie de provocări. Astfel de dclarație a fost făcută de așa zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul unui interviu pentru Rossia 24. Acesta a recunoscut că în Ucraina are loc un război, menționând că din cauza invaziei ruse suferă și regiunea separatistă, scrie Deschide.md.

„Situația în republică este stabilă, dar încordată. Olga, haideți să fim raționali, în țara vecină are loc un război. Acest război nu s-a apropiat de granițele Transnistriei, dar oricum această situație crează tensiuni puternice, probleme pentru mediul de afaceri, desigur că toate astea influențează situația. În aceste condiții, trebuie să fim pragmatici pentru a nu ne lăsa provocați și a nu permite să fim atrași într-un conflict” a declarat Krasnoselski.

Totodată, acesta a vorbit și despre provocările produse în ultima perioadă în regiunea separatistă, adăugând că structurile de forță de la Tiraspol au reușit deja să identifice organizatorii și executanții unor atacuri. Deși, potrivit separatistului, probele indică o ”amprentă moldovenească”, Krasnoselski nu crede că autoritățile de la Chișinău sunt implicate.

„Am separat acțiunile acestor teroriști, acestor diversioniști, de conducerea R. Moldova. Nu cred că în organizarea acestor incidente ar fi implicată conducerea R. Moldova în frunte cu președintele, premierul sau alte structuri de frunte. Ca autoritățile de la Chișinău să se lămurească în această situație, le-am prezentat informații despre organizatori. Din câte știu, structurile de forță din R. Moldova deja au intrat în contact cu acest organizator, nu știu dacă l-au interogat, și probabil că au ajuns la concluzia că în sistemul lor sunt nereguli, de parcă conducerea țării este aparte, iar structurile de forță sunt aparte” a declarat liderul separatist de la Tiraspol.

De asemenea, acesta a menționat că nu o consideră pe Maia Sandu drept agresor și a menționat că nici Chișinăul, nici Tiraspolul nu au nevoie de astfel de provocări. Potrivit lui, incidentele ar fi fost organizate cu scopul de a discredita Rusia și pacificatorii săi staționați în regiunea separatistă.

Fiind întrebat de jurnalista rusă dacă deciziile luate în ultima perioadă de autoritățile Republicii Moldova denotă rusofobie, Krasnoselski a declarat că acest termen este apropiat de nazism, așa că mai degrabă Chișinăul ar avea porniri anti-ruse și, prin deciziile lor, ar face pe plac partenerilor din Occident.

Totodată, el, însă s-a declarat îngrijorat de intenția Chișinăului de a-și întări armata, inclusiv prin livrări de armament din partea țărilor NATO.

„Posibilele livrări de armament letal din țările NATO către R. Moldova sunt alarmante, militarizarea duce de obicei la război. Aceasta este o axiomă… Vorbele despre înarmare, nu le văd ca pe o agresiune directă împotriva Transnistriei, dar ar putea să fie pe viitor” a conchis Krasnoselski.

Pe final de interviu, acesta a cerut încă o dată Chișinăului și întregii lumi să recunoască independența Transnistriei.

„Poporul transnistrean și-a păstrat țara și nimeni nu va fi în stare să o distrugă. Vom trăi. Este imposibil să distrugi poporul transnistrean. Acest adevăr trebuie acceptat și trebuie recunoscută independența Transnistriei” a declarat Krasnoselski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Ia bă pastilele la timp și nu mai delira povești rusofone de adormit idioții. Acest măreț floc în calea puxxi ce se cheamă transnistria n-ar avea nici o secundă gânduri de independență dacă nu ar fi zgândăriți de la maskva. O să se termine și cu războiul ăsta și probabil rassia va intra mai rău în kkt și se va mai strânge puțin. Atunci să te văd „viteazule”, pe tine și pe toți limbiștii moskoviți. Să vedem pe unde și cu ce o să facă transnistria comerț și mai ales cine o să mai bage bani în gaura aia neagră.

  2. Simplu ca buna ziua. Un schimb amiabil de teritorii intre R. Moldova si Ucraina. De exemplu Transnistria contra Hotin, Reni, Ismail, ceva echivalent. Toata lumea ar fi multumita

  3. Pe astia poti sa-i bati cinci ani si nu vor sa se duca cu Rusia. Sunt interese economice prea mari acolo.
    A fost o politica inteligenta a Romaniei.
    Mai chitaie si ei din cand in cand sa nu cumva sa se supere Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *