Actualitate

VIDEO/ Manifestație în susținerea lui Stoianoglo la Comrat: ,,Astăzi procurorul general, mâine bașcanul!”

Unul dintre participanții la acțiune a declarat că Alexandr Stoianoglo este unul dintre puținii procurori generali care a dat dovadă de independență și a muncit pentru binele poporului.

 
„Îndemn organele de drept și pe cei care sunt implicați să-l elibereze pe Alexandr Stoianoglo, astfel încât să-și poată exercita în continuare funcția și exercita activitatea profesională”, a menționat tânărul.

Un alt participant la protest a declarat că reținerea a avut loc în lipsă de probe care să demonstreze cele incriminate procurorului. Procurorul general este protejat de Constituție, iar ceea ce s-a întâmplat acum seamănă cu uzurparea puterii în stat.

„Procurorul general este o persoană cumsecade. Lui i se incriminează niște lucruri mai vechi. Or, el a venit în funcție acum doi ani, câștigând concursul organizat pentru această funcție”, a menționat un participant la protest.

Potrivit acetuia, oamenii din UTA Găgăuzia, inclusiv și deputații din Adunarea Populară, indiferent de culoarea politică, trebuie să se consolideze pentru susținerea procurorului general.

Un tânăr a mai menționat că întreaga comunitate găgăuză are datoria să se unească și să îl susțină pe Alexandr Stoianoglo, care este pământeanul lor.

Potrivit lui, participanții la acțiunea de astăzi vor formula o petiție prin care vor cere eliberarea lui Stoianoglo și desfășurarea unei anchete transparente.

Petiția urmează să fie expediată către toate structurile de stat, inclusiv Președinție, Guvern, dar și organele de drept.

Prezent la protest, deputatul ales în Adunarea Populară a Găgăuziei, Vladimir Cîssa, a declarat că va fi convocată o ședință, în această după-amiază, a deputaților aleși pentru a discuta situația creată.

Unii manifestanți și-au manifestat nemulțumirea față de acțiunile guvernării și au scandat splogane precum ,, Afară Maia Sandu, libertate pentru Stoianoglo!” și ,,Astăzi procurorul general, mâine bașcanul!”. 


Amintim că, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți seara pentru 72 de ore și este plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. El a fost escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate.

Potrivit procurorului de caz, reținerea a avut loc într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare.

 
Este vorba despre abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent. Acuzatorul de stat a decis suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcție pe durata investigațiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *