CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Misiune ca-n filme: Trupele speciale ucrainene au traversat Niprul în Herson pe timpul nopții și au distrus mai multe poziții rusești înainte să se retragă

O înregistrare video spectaculoasă distribuită de forțele armate ucrainene arată cum trupe de elită ale serviciului de informații militare au trecut râul Nipru pe timpul nopții și au distrus mai multe poziții rusești în regiunea Herson înainte de a se retrage într-o operațiune demnă de filmele de acțiune.

Înregistrarea video arată cum militari ai GUR, Directoratul Principal de Informații al Ucrainei, au folosit ambarcațiuni pentru a traversa râul Nipru în timpul nopții, Kievul afirmând că operațiunea a avut loc în noaptea dintre zilele de 23 și 24 ianuarie. Filmarea arată cum în tot timpul traversării apărătorii ruși trag asupra trupelor de desant, transmite Hotnews.

Apoi, în jurul secundei 00:40, trupele de elită ale Ucrainei reușesc să coboare pe mal, intrând imediat în contact cu forțele rusești și angajându-se într-un schimb intens de focuri. Imagini filmate din dronă arată apoi la minutul 01:11 cum o poziție rusească este aruncată în aer cu arme de calibru greu.

Alte imagini filmate din dronă de operatorii ucraineni arată apoi începând cu minutul 01:45 a treia parte a misiunii, întoarcerea pe celălalt mal al trupelor GUR în timp ce în apă pot fi văzute căzând numeroase obuze trase de apărătorii ruși. Unele dintre ele par însă trase ca foc de acoperire de militarii ucraineni aflați pe celălalt mal al Niprului.

Înregistrarea video arată apoi cum un soldat ucrainean primește primul ajutor chiar în una dintre ambarcațiuni în timpul retragerii de pe celălalt mal și se încheie cu alte secvențe filmate din dronă ce au surprins dimineața pagubele suferite de pozițiile rusești în timpul atacului.

Ce spune armata ucraineană despre operațiunea temerară a forțelor sale speciale

Forțele Kievului afirmă că acest raid pe timp de noapte a fost de fapt o operațiune de recunoaștere a pozițiilor rusești din Nova Kahovka, oraș din regiunea Herson ocupat de forțele de invazie încă din luna februarie a anului trecut, în primele zile ale războiului declanșat de dictatorul rus Vladimir Putin.

Acest oraș cu o populație de aproximativ 45.000 de locuitori a atras atenția în luna noiembrie a anului trecut, când în zilele de dinaintea retragerii forțelor de invazie de pe malul de vest al Niprului ambele părți s-au acuzat de bombardarea barajului de aici.

Fotografii realizate din satelit imediat după retragerea rusească au arătat că secțiuni din partea de nord a barajului și a porților de ecluză au fost distruse în mod deliberat.

Revenind la misiunea surprinsă în înregistrarea video, forțele armate ucrainene afirmă că aceasta a avut obiectivul de a localiza pozițiile rusești de pe celălalt mal al Niprului și de a distruge un avanpost de comandă al acestora, despre care spune că a fost lovit cu lansatoare de grenade în timpul operațiunii.

„Considerând desantul o străpungere a liniilor defensive, rușii au cerut imediat asistența trupelor aflate în rezervă – forțe speciale, aviație, vehicule blindate. Mulțumită acestui lucru, grupul de recunoaștere a obținut informații precise cu privire la numărul, cantitățile și locurile în care se află rezervele inamice”, afirmă comandamentul militar de la Kiev.

Acesta susține de asemenea că înainte de a se retrage înapoi peste râul Nipru trupele GUR au eliminat 12 apărători ruși și un transportor blindat de personal. Imagini realizate din dronă arată pozițiile rusești distruse:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *