Actualitate

VIDEO/ Moment emoționant! Deputații au aplaudat poporul român și Guvernul României, care tot timpul au fost alături de R.Moldova

Deputatul PAS Petru Frunze a accentuat în mesajul său sprijinul pe care la oferit România în timpul crizei pandemice și energetice.  

„În aceste zile dificile pentru R. Moldova, avem alături prieteni care ne ajută, fapt demonstrat prin prezența unui grup de deputați și senatori din România, dar și prin desfășurarea ședinței comune a Guvernului României și al R. Moldova. Am preluat guvernarea într-o perioadă foarte grea, în timpul crizei pandemice și în timpul crizei energetice internațională. Unii profită de acest lucru și din cauza atitudinii lor cetățenii sunt nevoiți să procure gaze la un preț pe care n-au posibilitatea să-l achite. În timp ce unii fac tot posibilul ca Guvernul și cetățenii să facă cu greu față scumpirilor, statul român ne oferă sprijin pentru a depăși mai ușor aceste momente. România a fost mereu alături de noi, pentru a depăși toate problemele pe care le-au avut cetățenii R. Moldova. România a oferit sprijin la renovarea grădinițelor de copii, a dotat școli cu microbuze școlare, a sprijinit proiecte implementate de autoritățile publice locale. În perioada pandemiei România a fost primul stat care ne-a oferit echipament și vaccin. România nu oferă doar sprijin pentru a salva viața cetățenilor noștri, dar ne sprijină pentru a ne dezvolta, pentru a oferi cetățenilor o viață mai bună”, a menționat deputatul.

De asemenea, deputatul a mai adăugat că, relațiile cu Parlamentul României vor fi intensificate, iar experiența statului român pe aspect legislativ va fi preluată de parlamentarii de la Chișinău.

La rândul său, deputatul PAS Petru Frunze a accentuat în mesajul său sprijinul pe care la oferit România în timpul crizei pandemice și energetice.

„În aceste zile dificile pentru R. Moldova, avem alături prieteni care ne ajută, fapt demonstrat prin prezența unui grup de deputați și senatori din România, dar și prin desfășurarea ședinței comune a Guvernului României și al R. Moldova. Am preluat guvernarea într-o perioadă foarte grea, în timpul crizei pandemice și în timpul crizei energetice internațională. Unii profită de acest lucru și din cauza atitudinii lor cetățenii sunt nevoiți să procure gaze la un preț pe care n-au posibilitatea să-l achite. În timp ce unii fac tot posibilul ca Guvernul și cetățenii să facă cu greu față scumpirilor, statul român ne oferă sprijin pentru a depăși mai ușor aceste momente. România a fost mereu alături de noi, pentru a depăși toate problemele pe care le-au avut cetățenii R. Moldova. România a oferit sprijin la renovarea grădinițelor de copii, a dotat școli cu microbuze școlare, a sprijinit proiecte implementate de autoritățile publice locale. În perioada pandemiei România a fost primul stat care ne-a oferit echipament și vaccin. România nu oferă doar sprijin pentru a salva viața cetățenilor noștri, dar ne sprijină pentru a ne dezvolta, pentru a oferi cetățenilor o viață mai bună”, a mai spus deputatul.

Frunze a mai adăugat că, relațiile cu Parlamentul României vor fi intensificate, iar experiența statului român pe aspect legislativ va fi preluată de parlamentarii de la Chișinău.

În încheiere, președintele Parlamentului Igor Grosu a accentuat că toți înțeleg cât de specială este relația Republicii Moldova cu România, chiar și „neprietenii” înțeleg asta.

„E corect să spunem de cât mai multe ori „Mulțumesc” pentru tot ajutorul oferit, de-a lungul timpului, de România chiar și atunci când aici, în locul meu, sau la Guvern erau unii care primeau acest ajutor sub podul de la Telecentru. Dacă puteau să nu-l primească, probabil o făceau și pe asta, numai să nu ajungă cumva ajutorul din partea poporului român. România a trecut peste toate „găinăriile” făcute de precedenta guvernare și s-a gândit la cetățeni”, a menționat Grosu.

Vă amintim că, mai mulți senatori ai Parlamentului României se află, în perioada 9 – 11 februarie, într-o vizită de lucru la Chișinău. Mâine, la Chișinău, va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *