ActualitateExterne

VIDEO/ Momentul în care o dronă kamikaze a rușilor atacă o poziţie de artilerie ucraineană 

Rusia a publicat pe reţelele sociale imagini care surprind momentul în care o dronă kamikaze a armatei ruse atacă o poziţie de artilerie ucraineană compusă din obuziere M-777 oferite de SUA Kievului sub formă de ajutor militar.

Imaginile au fost filmate în regiunea Pidhinre din Doneţk. Drona explodează la câţiva metri distanţă între două piese de artilerie ale armatei ucrainene.

Efectul la ţintă, provocat de o încărcătură mică de exploziv, nu pare să fi provocat victime sau daune importante.

În atac, a fost folosită o dronă kamikaze Zala Kyb a armatei ruse, conform Ukraine Weapons Tracker, un cont de Twitter care, de la începutul invaziei armatei ruse în Ucraina, publică zilnic înregistrări video şi fotografii din toate sursele deschise care documentează pierderile de material şi tehnică militară ale ambelor tabere.

Amintim că SUA au oferit Ucrainei, sub formă de ajutor militar, 89 de obuziere grele M777, calibrul 155 milimetri. Militarii ucraineni s-au declarat extrem de mulţumiţi de eficienţa acestor piese de artilerie pe care le-au folosit până acum cu succes pentru a împiedica avansul trupelor ruse în Donbas.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *