Internațional

VIDEO. ”Nu furnizaţi armament agresorului rus”, cere Scholz Chinei, înainte să fie primit de Biden la Casa Albă

Germania şi ”alţi parteneri” poartă discuţii cu Ucraina pe tema ”unor angajamente viitoare în domeniul securităţii faţă de Ucraina”, a anunţat joi, 2 martie, cancelarul geman Olaf Scholoz, care cere Chinei să nu furnizeze armament Rusiei, relatează AFP.

Scholz a lasat un apel către China, suspectată de către Statele Unite de faptul că vrea să livreze armament Rusiei.

”Mesajul meu către Beijing este clar: folosiţi-vă influenţa la Moscova pentru a cere retragerea trupelor ruse”, a cerut liderul german.

”Şi nu furnizat armament agresorului rus”, a avertizat Scholz.

Aceste acuzaţii – dezminţite de către Beijing – au fost lansate de către directorul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) William Burns, într-un interviu difuzat duminică seara de postul american CBS News.

”Suntem convinşi de faptul că liderii chinezi intenţionează să furnizeze material letal” Rusiei, a acuzat William Burns.

”Este clar că vom ajuta Ucraina să ajungă la pace”, a avertizat liderul german în Bubndestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

”Acesta este motivul pentru care discutăm cu Kievul şi cu alţi parteneri viitoare angajamente în domeniul securităţii faţă de Ucraina”, a anunţat Olaf Scholz.

De asemenea, el urmează să fie primit vineri la Casa Albă de către președintele SUA, Joe Biden.

”Însă promisiuni de securitate presupun imperativ ca Ucraina să se apere cu succes în acest război”, a subliniat cancelarul.

El a promis ca Germania să continue să ajute Ucraina, invadată în urmă cu un an de trupele ruse.

Cotidianul Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit la 24 februarie că Germania, Franţa şi Regatul Unit se îndoiesc de capacitatea Ucrainei de a respinge Rusia pe te tot teritoriul ucrainean şi că vor să ofere Kievului garanţii – inclusiv livrări de armament sofisticat – şi o consolidare a relaţiilor ucrainene cu NATO.

”Rămâne întrebarea (dacă Vladimir) Putin este pregătit să negocieze întoarcerea la principii şi la o pace dreaptă. Pentru moment nimic nu o arată”, a mai adăugat succesorul Angelei Merkel.

Olaf Scholz consideră că Putin ”mizează mai degrabă pe gesturi ameninţătoare, ca de exemplu, recent, suspendarea” Tratatului de dezarmare nucleară New START încheiat de fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev și fostul președinte al SUA, Barack Obama.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *