Externe

VIDEO. O mașină a intrat într-un consulat chinez din SUA: Șoferul, împușcat mortal de polițiști

Poliţia din San Francisco a împuşcat mortal o persoană acuzată că a intrat cu maşina în consulatul chinez luni după-amiază, au anunţat oficiali americani citaţi de Agerpres.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au descoperit că vehiculul cu care a fost comis atacul se oprise în holul consulatului. În imaginile filmate de martori şi de posturile locale de televiziune se poate vedea un autoturism Honda albastru cu plăcuţe de înmatriculare din California în interiorul clădirii, în timp ce mai mulţi oameni fug pe o uşă din apropiere.

Poliţiştii l-au văzut pe şofer şi au deschis focul, a declarat un ofiţer de poliţie în cadrul unei conferinţe de presă a Departamentului poliţiei din San Francisco de luni.

Individul a murit după ce a fost transportat la un spital local, a mai adăugat oficialul citat.

Astfel, într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al consulatului a declarat că guvernul chinez ”cere ca adevărul să fie stabilit rapid şi să se acţioneze serios, în conformitate cu legea”.

De asemenea, oficialii locali susţin că se efectuează o investigaţie cu ajutorul Departamentului de Stat, dar nu au furnizat detalii suplimentare.

Deşi nu este clar dacă atacul de luni a fost intenţionat, consulat chinez a mai fost ţinta unui atac. Pe 31 decembrie 2014, două canistre cu combustibil au fost vărsate în faţa intrării în clădire şi acesta a fost aprins.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *