Internațional

VIDEO. O uzină de drone militare din Letonia a luat foc: Producea arme pentru pentru ţări membre NATO și pentru armata Ucrainei

Marți după-amiază, o uzină de drone militare din Letonia care aparţine companiei americane Edge Autonomy. 50 de pompieri și nouă autocisterne au intervenit pentru stingerea incendiului foarte violent.

Uzina, care se află într-o suburbie a capitalei letone Riga, construiește drone pentru țările membre NATO și pentru Ucraina, transmite AFP.

”Un incendiu cu grad ridicat de risc s-a declanşat în hala de producţie, provocând degajări importante de fum ce pot fi nocive pentru sănătate”, au transmis pe Twitter serviciile de pompieri.

”Ambulanţele au transportat două persoane rănite la spital, în timp ce o a treia persoană a primit îngrijiri medicale de urgenţă la faţa locului”, a scris pe pagina de Twitter și serviciul medical de urgenţă leton.

Menționăm că fa fabrica din Riga a grupului Edge Autonomy sunt fabricate drone militare, pentru ţări membre NATO și pentru armata Ucrainei. Incendiul a cuprins o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați și a fost stins după mai multe ore.

De asemenea, la Riga se află şi cartierul general european al grupului american. Societatea cu sediul la San Luis Obispo, în California, este specializată în sisteme autonome, optică avansată şi soluţii energetice, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *