Social

VIDEO. Percheziții comune ale organelor de aplicare a legii din R. Moldova și Franța într-un caz de dispariție a unui moldovean

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată cu suportul celor de la Direcția Analitică a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu ofițerii de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Ciocana, sub conducerea procurorilor mun. Chișinău- oficiul Ciocana, au efectuat acțiuni de urmărire penală și de investigații ca urmare a unei solicitări prin comisie rogatorie a autorităților de aplicare a legii din Republica Franceză.

Acțiunile au fost desfășurate în contextul dispariției din anul 2019, a unui cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 45 de ani, care administra activitatea unui service auto în regiunea Bordeux. 

În apropierea domiciliului bărbatului oamenii legii au  depistat geanta cu actele personale, iar automobilul personal a fost găsit într-o altă regiune a Franței.

La fel, au fost identificate și alte circumstanțe care ar indica faptul că acesta a fost răpit sau lichidat.

„În urma acțiunilor franceze au fost identificate două persoane care au avut legături cu bărbatul dispărut, un moldovean de 38 ani și o cetățeancă ucraineană cu vârsta de 36 de ani”.

De asemenea, ofițerii de investigație au localizat domiciliul acestora, în unul din sectoarele mun.Chișinău. Aceștia s-ar fi stabilit în Republica Moldova, imediat după ce au părăsit Franța, după dispariția moldoveanului.

La 5 aprilie curent, procurorii mun. Chișinău, oficiul Ciocana, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată, cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, în comun cu doi ofițeri de poliție ai regiunii franceze, Bordeux, cu suportul unui ofițer de legătură, atașat la Ambasada franceză din București, responsabil de Romania și Moldova, au efectuat patru percheziții în municipiul Chișinău, la domiciliu, locurile de muncă, automobilele acestora.

Ca  urmare a  perchezițiilor efectuate au fost ridicate telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, care urmează să fie examinate în legătură cu dispariția cetățeanului moldovean în Franța.

În continuare autoritățile de aplicare a legii ale Republica Moldova în comun cu cele din Republica Franceză, întreprind acțiuni de urmărire penală și de investigații  pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *