CSI / Rusia

VIDEO. Președintele căruia Putin i-a oferit un elicopter prezidențial, pentru a-i cumpăra susținerea: ”Această pasăre se va afla în curând pe cerul nostru”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin i-a oferit cadou un elicopter omologului său din Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, în contextul în care liderul de la Kremlin încearcă să obţină susţinerea liderilor africani, reuniţi într-un summit Rusia-Africa la Sankt Petersburg, relatează AFP.

Emmerson Mnangagwa face parte dintre liderii africani care participă la acest summit Rusia-Africa, de două zile, considerat un test al susţinerii lui Vladimir Putin în Africa după ce a invadat Ucraina.

”Excelenţa sa preşedintele Putin a oferit un elicopter prezidenţial excelenţei sale preşedintelui Emmerson Dambudzo Mnangagwa”, a anunţat, joi, Ministerul Informaţiilor din Zimbabwe.

Ministerul a publicat imagini în care Emmerson Mnangagwa coboară treptele elicopterului şi aşezat în cabină, la o masă pe care se aflau pahare de vin alb şi un bol cu fructe.

”Această pasăre se va afla în curând pe cerul nostru”, a scris pe Twitter un purtător de cuvânt al Guvernului zimbabwian, Nick Mangwana. 

Președintele căruia Putin i-a oferit un elicopter prezidențial, pentru a-i cumpăra susținerea: ”Această pasăre se va afla în curând pe cerul nostru”.

Liderii din Zimbabwe sunt sunt vizaţi de sancţiuni care le-au fost impuse de către Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE), cu privire la corupţie şi încălcări ale drepturilor omului.

Emmerson Mnangagwa, în vârstă de 80 de ani, care încearcă să fie reales într-un scruttin care, potrivit unor analişti, ar urma să fie strâns, luna viitoare, atribuie de mult timp dificultăţile economice ale ţării acestor sancţiuni.

”Victimele sancţiunilor trebuie să coopereze”, a declarat el.

Vladimir Putin a citat joi Zimbabwe printre cele şase ţări aficane care urmează să primească ”gratuit” cereale din Rusia, după ce Kremlinul s-a retras din Acordul de la Istanbul din iulie 2022 care permitea tranzitul cerealelor ucrainene la Marea Neagră.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *