Social

VIDEO. „Prezintă pericol pentru securitatea națională”. Doi azeri, reținuți în Moldova

Doi azeri în vârstă de 36 și 38 de ani, care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, au fost reținuți de ofițerii de investigație.

Potrivit oamenilor legii, aceștia ar prezenta un pericol social a securității naționale, fiind analizate caracteristicile lor infracționale, precum și legăturile cu lumea interlopă. Reținerea a avut loc în data de 10 noiembrie, transmite Echipa.md.

Potrivit oamenilor legii, cei doi azeri ar fi specializați în comiterea infracțiunilor de huliganism, circulația ilegală a drogurilor, șantaj, omor, eliminarea datoriilor, precum și colectarea mijloacelor financiare obținute prin afaceri ilegale în interesul grupărilor și organizațiilor criminale de origine azeră.

La moment, străinii au fost plasați în custodia statului, la centrul de plasament al BMA. Aceștia urmează a fi declarați indezirabili pe un termen de 5 ani, și extrădați în Azerbaidjan.

Menționăm că la solicitarea ofițerilor Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în urma acumulării informațiilor și colaborărilor internaționale, din anul 2018 până în prezent, de către BMA au fost declarați 567 de cetățeni străini indezirabili în Republica Moldova, elemente criminale, autorități criminale, hoți în lege, care prezintă pericol pentru securitatea națională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *