ExterneRăzboi

VIDEO. „Probabil a decis să nu comită o crimă de război”: Comportament straniu al unei rachete rusești, care s-a întors în ”portul său de origine”

Guvernatorul din regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei a postat un clip ce pare a arăta o rachetă rusească efectuând în zbor o întoarcere de aproximativ 180 de grade, oficialul glumind amar că probabil a decis să nu comită o crimă de război, transmite Hotnews.

„Una (doar) dintre rachetele Federației Ruse are gândire critică și logică. După ce a cântărit toate argumentele și a decis să nu comită o crimă de război, racheta s-a hotărât să se întoarcă în ”portul său de origine””, a scris Vitalii Kim pe contul său de Telegram.

De asemenea, un „atac masiv” rusesc a fost declanșat luni dimineața împotriva unor instalații energetice din mai multe regiuni ale țării, a anunțat președinția ucraineană.

„Teroriștii ruși au lansat din nou un atac masiv asupra instalațiilor sistemului energetic din mai multe regiuni. Unele dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, în timp ce altele și-au atins ținta”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Kyrylo Tymoshenko, citat de AFP.

Alerte de raid aerian au sunat luni dimineața, 31 octombrie, în mare parte din Ucraina. Potrivit autorităților de la Kiev, a fost declarată alertă în numeroase zone din teritoriul ucrainean, inclusiv în regiunile Kiev, Harkov, Sumî, Zaporojie și Odesa, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *