Externe

VIDEO. Reacția unei rusoaice când ucrainenii o sună și o anunță că fiul ei este luat prizonier

O înregistrare video distribuită de autoritățile ucrainene arată reacția unei femei din Rusia când este sunată pentru a fi informată că fiul ei a fost luat prizonier de forțele armate ale Kievului, transmite Hotnews.

„- Bună ziua, numele meu este Vladimir, sunt un jurnalist din Ucraina. Fiul dumneavoastră este în captivitate, știți asta?”, începe dialogul.

„- Nu știu, nu poate fi în captivitate, am vorbit cu el ieri”, răspunde femeia, o afirmație care pare să îl lase perplex pe soldatul rus capturat ce asistă la discuție.

„- Stați, interesant…”, răspunde „jurnalistul” ucrainean.

„- Da, este interesant și pentru mine. Spuneți cuvântul-cod dacă fiul meu este în captivitate”, cere rusoaica, ceea ce pare să îl deruteze oarecum pe ucrainean.

„- Nu cred că puteți pretinde nimic în această situație.

– Este fiindcă ești din Ucraina, mereu prostiți pe toată lumea, o știm foarte bine! Țara voastră fascistă.

– Da, am înțeles. Cum sunteți păcăliți?

– Uite așa. Ai o față de tupeist. Voi merge la biroul de înrolare și voi afla totul. Du-te dracului”.

Ucraineanul încearcă să obțină mai multe explicații însă legătura video se întrerupe.

„-Ce pot să spun? Este cu siguranță ea, vocea ei și ochelarii ei. Aude prost”, spune soldatul rus după încheierea discuției.

Volodimir Zelenski a cerut armatei sale să ia mai mulți prizonieri

Luni seara, președintele Ucrainei a făcut un apel către forțelor sale armate să ia mai mulți prizonieri ruși, afirmând că acest lucru ar facilita eliberarea soldaților deținuți de Rusia.

Ulterior, declarația sa a venit la câteva ore după ce cele două părți au efectuat unul dintre cele mai mari schimburi de prizonieri de până acum, făcând schimb de 218 deținuți, inclusiv 108 femei ucrainene.

De asemenea, comentariile liderului de la Kiev a venit după ce luna trecută Ucraina a reușit să obțină inclusiv eliberarea eroilor de la uzina Azovstal, printre care și comandanți din regimul Azov, în schimbul lui Viktor Medvedciuk, oligarhul ucrainean pro-rus căruia Vladimir Putin i-a botezat una dintre cele două fiice.

În urmă cu o zi militarii ucraineni au distribuit pe rețelele de socializare o altă înregistrare video cu un soldat rus capturat, acesta făcând un montaj care arată declarațiile belicoase făcute de militarul Moscovei comparativ cu afirmațiile sale spășite după ce a căzut în mâinile inamice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *