UE / Nato

VIDEO/ Rușii insistă că NATO trebuie demilitarizată: „A început al treilea război mondial”

La televiziunile din Rusia se insistă că alianța NATO trebuie demilitarizată, afirmându-se că a început deja un al treilea război mondial.

Astfel de comentarii au fost făcute de prezentatoarea TV Olga Skabaeva de la postul public Rossiya-1, aceasta afirmând că „poate a venit momentul să recunoaștem că, posibil, operațiunea militară specială din Ucraina s-a încheiat în sensul că un război adevărat a început care, mai mult este al treilea război mondial.

„Suntem forțați să demilitarizăm nu doar Ucraina, ci întreaga NATO”, adaugă aceasta. O înregistrare video a momentului a fost prezentată pe Twitter de jurnalistul Francis Scarr de la BBC.

De asemenea, tot la postul Rossiya-1, luni, s-a militat deschis pentru comiterea unui genocid în Ucraina, deputatul Alexei Juravliov afirmând că două milioane de ucraineni trebuie uciși fiindcă nu pot fi vindecați de nazism.

Televiziunile din Rusia visează la „demilitarizarea” NATO

Aceasta nu a fost prima împrejurare în care la Rossiya-1 s-a vorbit despre „demilitarizarea” Alianței Nord Atlantice, acest post remarcându-se prin declarațiile extrem de răutăcioase față de Ucraina și Occident de la declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie.

Astfel, într-o emisiune de la sfârșitul lunii aprilie, tot Olga Skabaeva, poreclită „păpușa de oțel a lui Putin”, întreba „(Occidentul) a declarat un război împotriva noastră. Ce mai așteptăm?”.

„Va trebui să desfășurăm o operațiune specială de demilitarizare a NATO”, a subliniat aceasta.

Prezentă și ea în platou, șefa televiziunii Russia Today, Margarita Simonian, a adăugat că „totul se va sfârși cu un atac nuclear, pentru mine, este mai probabil decât alt rezultat. Acest lucru mă îngrozește, pe de o parte, dar, pe de altă parte, cu înțelegerea că este ceea ce este”.

„Dar noi vom merge în rai, în timp ce ei vor crăpa pur și simplu”, a intervenit și Vladimir Soloviov, probabil cel mai cunoscut propagandist rus.

Soloviov, sluga lui Putin, a afirmat recent în emisiunea pe care o prezintă că forțele armate ruse au fost primite „cu flori” în Ucraina și că rușii nu vor pleca niciodată din țara vecină.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *